UNIVERSE PIAHAH ENGE AWM?

August 18th, 2014 2:14 pm by 23Dina poonte

He thil ziak tura ka in ngaihtuah lai hian mithiam lo leh mawlmang ve tak tan chuan a huphurh awmin a atthlak te ka in ti a,ka ngaihdan leh ka hmuh dan hi adik lo a nih leh min han hrilhfiah nghal te pawh ni mai ang chu. Ka chhung ah hian mi nawr tu a awm tlat avangin ka han ziak ve rawih ani…(Ka vawi khatna ani nghe nghe)

Bible in a aziak dan hi ka man thiam/dik lo anih chuan min hrilhfiah mai dawn nia. Bible ringtu ka ni miau a, hriatfiah a har reng bawka Pathian thlarau puihna lo chuan. Bible chang ka chhiar fo thin in ka bih ve fo thin a, hetiang zawng hian ka la ngaihtuah ngai reng reng lo a, mahse , nikhat chu he thu ka chhiar lai hian he tiang zawng hian ka rilru ah a lo lut thut a, aropui ka tiin Pathian kut chhuak ropui tak mai hi mihring mihrinna hian ava ngaihtuah chhuak zo lo em.. Read more »


ZOFOOTY.COM Awards sem a ni leh dawn

August 12th, 2014 11:49 pm by dustin sampler14

A tum thumna atan ZoFooty Awards chu August 12, 2014 hian sem chhuah a ni leh dawn ta, lawman sem chhuahna hun Regency Hotel ah neih a ni ang. ZoFooty Awards 2014-ah hian category pathum Player of the Year (Poty), Young Player of the Year (Ypoty) leh Coach of the Year (Coty) siam a ni a, category tinah hian nominees pa nga theuh thlan chhuah a ni. Young player of the year dawng thei tur thlan chhuah te hi MFA Registration-a Janaury 1, 1993 leh a hnu lama piang chin an ni.

Player leh Coach hi 2013/14 season-a che tha atanga thlan chhuah a ni a, Mizoram-a League sang ber Mizoram Premier League chu ngaih pawimawh ber a ni a, hei bakah hian Santosh Trophy 2014, Dr TAo Football 2014, I Day Football 2013, MPL 2 U17, National Junior Championship 2013, District hnuai inelna leh NECS Cup 2014 te chu en tel a ni bawk. Read more »


Indirect Theocracy or Clerical Indoctrination vs Critical Reasoning

August 12th, 2014 11:44 pm by Awmtea Zote

In lo ngaihtuah ve ngai em?

Mizo te hi kan puithu viau? Puithu viau hi Science leh Technology hniam na ramah a zual hle

Mizo te hian philosophy kan hre vak lem lo, a bikin LOGIC paper hi kan bo em em? puithu na ram apianga thluak fim taka ngaihtuah a harsa viau

Mizo culture hi a nihna phu lova fak chiam kan ching, a ruk tak chuan a chhung ah kan tlabal
Read more »


Juda hoin thlarau hi an mitthla ngailoh zia

August 6th, 2014 12:22 am by ltachhakchhuak
Juda hoin thlarau hi an mitthla ngailoh zia chu messiah lo kal tur an haina chhan pawh hi a ni a. Mellinium hi an mitthlana dik tak chu spiritual a ni lo a, physical zawk a ni bawk a. Chuan eden huana Pathianin mihring a siam dan pawh “vaivut i ni” ti chung khan thi tur nilo, leilung hi luahkhat a, khawvel hi domain a, Pathian ang(Gr. base-lem) a thanglian turin a siam a nih kha. Mihring hi spiritual a nihloh zia a chiang em em a. Spiritual hmanga vanram kan kailoh tur zia pawh Pathian TISA(Hb. Psykhe) alo channa hian a sawi chiang em em mai a ni. Bible kan bih phei chuan Pathianin mihring a siam dan hi taksa + thlarau = minung tih hi a ni.

Read more »


Chhulkhat chhuak inenhranna hi!

August 2nd, 2014 12:17 am by H.Vangchhia

Zohnahthlakte hi hnam hrang engemaw zat awmin, khaw hrang leh rampui hrang pathum – India, Burma, leh Bangladesh-ahte awmhmun nghet tun hma atangin kan khuar a ni. Kan awmna tlang a zirin kan in kohna, kan identity pawh a hrang thliah hlawm a, chutiang bawkin hnam hrang hrang kan nih angin kan tawng hman pawh chi hrang a tam hle. Hnam hlawm lian deuhte chu: Paite, Hmar, Thadou, Mara, Lusei, Zahau, Lai, leh Ralte te kan ni. Chu’ng hnam hrang hrangte chu mahni tawk a chapo leh mahni chi nilo diriam hmang, kan pi leh pute hunlai atang tawh a inkoh elna, hmuhsitna tawngkam inthlak ching kan ni. Zohnahthlak hnam tlemte ten, hetiang kan chinna chhante chu: chhut thui loh vang, intih vei vang, leh ngaihsam tak a kan chapo vangte niin a lang.
Read more »


July 2014, Mizo(ram) Diary

August 2nd, 2014 12:13 am by chhana

1st. Tuesday: Mizoram police, Subsidiary Intelli¬gence Bureau (SIB) leh 14th Assam Rifle ṭawngkawpte chuan Keifang dáiah AK-56 pahnih, AK-47 pali leh a magazine pathum, LMG pakhat leh a magazine pakhat, GS pathum leh a magazine pathum, M-4 Mark 2 UBGL pakhat leh a magazine pahnih, 5.56 mm mû 125 leh 9.96.mm mû 1070 silai 11 leh a mû eng emaw zat 407 truck MZ-04 7276, Champhai aṭanga Aizawl pana tlanin atangin an man. Silai man chungchangah hian thu zawhfiah atan Ngaizawl khaw mi pathum – Thangdeihpianga (38) d/o Vungkhanang, Khaideihpianga (30) s/o Thangkhenbuai leh, Lalramnghaka (26) s/o Saimana te man nghal an ni.
Read more »


Aizawl hmun hrang hrang 2007 leh 2014 a thlalak

July 29th, 2014 8:24 pm by TheHumanBot

BSNL Office, phone bill pe tur (?) in line

P1010416
Jan 4, 2007 12:03 PM

20140515_134738_MG Rd
May 15, 2014 1:47 PM

Read more »


LALPA A LAWM LO

July 28th, 2014 2:24 pm by Lersia

Ni 25.07.2014 zân khan Pianchampha phak lâwm zo thalai thenkhatin Zampuimanga thlan bulah boruak thengthaw an lo va dawngve a, an lo hlim ve viau tepawh a ni mahna le, an mit meng te pawh a lo zim deuh tawh pawh a ni maithei e, kawngpui phah bak zawh liam in, a tam zawk an boral ta a. A zialo takzet mai. Ka tawrh pui hle ani!!!

An chetsual dan leh thih chhan thu lêngvel ah; thenkhat, in ti fing fâl leh in ti fel fâl deuh ten “Awm loh natur a kan awm in, kan tih loh tur sual kan ti thin” ti in tawngkam feikibar nen an lo khawh zui zuai zuai mai pek a. “Sualna nei lo chuan dêng rawh se” tih Bible chang hmanga den let siahsiah mai tak kha ka nap hlawm!!! Ka ti ta lem lova.”Mi vanduaina diriamtu chu hrem lohin a awm lo ang.” (Thufingte 17:5) tih châng te hi kei ni erawhin vawng reng ila a tha hle. Read more »


PATHIAN PAWISAWI THENKHATTE THIH DAN

July 27th, 2014 1:40 pm by BigDaddy Hmahmatea

PATHIAN PAWISAWI THENKHATTE THIHDAN

Hmanni chu tunlai a phone hmanga an inkawm khawmna lar tak pakhat Whatsapp ah hian ka thiannu pakhatin khawvel mi lar Lal Isua nuihsawh tute leh an thih dan a saptawngin an in thawn chhawn ang chi hian min rawn thawn ve a. Kei lah hi misual, a rin tlak hlawm em tih Google lam atangin kan check nghal vat a, a hmasaber ah Bernard Shaw thih dan an rawn dah chu a lo diklo tih kan hmu nghal pang mai a. Tichuan ka en thla zel a an rawn tarlan loh pawh sawi lan atana tha tih deuh deuh ka ngah ta mai a, tichuan he article hi ka rilru a a rawn thawh ve dan mil in ka rawn ziak chhuak ve ta phawng mai a ni. Read more »


I was born this way

July 23rd, 2014 11:29 am by wrecklessmachine

I was 17 when I saw you for the first time! My friends said go and ask her out but i don’t have the courage to do that. We passed out our school i was searching for college the day you feel that you liked me was the day i shone. But in what circumstances does that happen I thought you were my future wife!. I left you because i wanted you to be happy!. After all i don’t want to make you heart broken and you don’t know me who I am!!.

Since i was a childhood i have that feelings, people may tease me i was not that affectionate that time. In middle school the feelings became more and more! I was in high school and i had that dream the dream that i can have that chance!. I moved to the city when i was 16 i was alone yet the feeling is still same.! Now i’m 21 i am still afraid and confused. During the day i talked to you i was not fully concentrated on you I cannot really appreciate the beauty of woman because… i like men!!.

Read more »