Archive for the ‘Obituary’ Category

CFL Hmingthanga Thihcham Vawikhatna Pualin

Tuesday, September 10th, 2013

September ni 9, 2013 zan dar 10:45 PM hi zaithiam leh hlaphuah thiam CFL Hmingthanga lei taksain he khawvel a chhuahsan kum khatna a lo ni ta a, a lei taksa chuan thawhlehna nghakin Samthang thlanmualah riahrun a bel mek a ni. He a thihcham pual hian amah ngainatu leh a fans khawvel hmun hrang hranga awmte chuan urhsun takin mahni hmun theuhah hun hman an tum a ni. CFL-a fans i nih chuan facebook Group pakhat, CFL HMINGTHANGA Thu Leh Hla i lo join ve dawn nia. Tin, Thawhtan tlai dar 5:30 ah hian CFL-a pualin Doordarshan, Aizawlah CF_a u Pi Lalngovi w/o Pu Thasiama te chuan CFL-a zai pahnih an thlang a, a zai leh a hringchan thlalak hrang hrangte en theuh turin CFL-a fans zawng zawngte min sawm a ni.

(more…)

2011 a PUNE a mizo nula boral chungchang hrechiang lehzual duh tan

Monday, August 26th, 2013

(Admin note: A ziaktu ziah chhan hi kan lo hriat loh tak in hetah hian a chhiar theih e. Remkima hian hemi chungchang hi hetah pawh hian a rawn ziak tawh a. A thu hi a personal angreng viau a, chhuahsak a pawi em lovang chu..)

Ka lung a leng deuh a comment te kan chhiar nawn leh a…Insawi thiam ka tum hauh lo a, mahse thil chiang lehzual zawka in hriat nan.

Kum 2010 khan kum thum kan in kawl hnuah kan intitlan a, kan la inbe tho thin a; mahse ‘Boruak tharte tawn ka duh’ a tih vangin hna thawk turin phai lamah a chhuk ta a. Kan inbe reng tho a ka lung a len theih em avangin 2011 June thla khan chhuk ve in In kan luah dun ta a (kum tam inkawl mah ila kan la inkutsuih lo). Tichuan thenkhat in inhriatthiam loh anga lang hallucination a nei tih vel ka ziah kha ka chhut let hian a chhul thra lo rilru buai hi ni ta berin ka hria a, nau hi vawihnih kan chhiat a. Hmeichhe dang kawp mai pawh nilo, mipa nena kan awmdun lai min hmu ang te khan min accuse thin a, a fiamthu emaw kha ka ti thin a, fiamthu kha a duh ve em avang khan. Mahse mipa nih ve a khatia mawngkawhur anga inpuh tak reng kha chu ka thin rim ve ta khan kan inhau ta vak mai a, riahchhuah kha a tum ta a, hmeichhia zawk riahchhuah ai chuan tiin keimah zawk ka riakchhuak ang e ka tia,(ka inchhir tawp thei lo) ka riakchhuak ta ngei a, a tukah chuan kan inluahna neitupa in min lo phone a, damdawi ina an kalpui thu min hrilh a, a boral tawh tih pawh min hrilh lo a, damlo pangngai turah ka ngai a. Mahse ka va thlen chuan a lo boral fel vek tawh a, a hma zana boral angah an ngai a doctor ten.

Ka mawl ka intih nachhan pakhat chu engatinge a fiamthu emaw ka tih kha?!!! vawi hnih khat mai a ni si lo a, doctor hnenah te lo hruai ila chu ala dam awm sia te hi ka tia. Tichuan khawngaiha min lo hriat sak tura ka duh chu in kan luahdun chhung leh kan awmdun chhung zawng khan hmeichhia kha tumah an biangah takngial pawh ka fawp lo a, a thih thleng khan a lakah khan ka rinawm tih thu hi min lo hriatsak ve ula ka duh khawp mai. Kum 6  kan inzui a, Mizoramah kan inkawl tantir deuh khan vawi khat chu ka chesual a, kha kha a laka ka rinawm loh awmchhhun chu a nia…a thihcham a lo hnai leh ta a ka rilru ah a thar em a kalo ti duah a nih hi…min lo post sak hram dawn nia….

Chhana pa, mangtha le…

Saturday, August 3rd, 2013

(Keia bengvar loh tak pawh a ni a, Chhana pa boral hlimah post nachang ka lo hre lova, min hrethiam teh u, misual ho…)

Tahrik ni 24.3.2012 tukthuan eikhawm hlim kha a ni a ni a, ka phone lo ri ral ral chu ka han la a, ka han enchian chuan a hring a hrana ka la hmuh ngai loh Mate Ainawn hi alo ni a, a aw atang chuan zahawm viau e ti lo chuan a nelawm phian bawk a, “MI turin millenium center-ah rawn chho rawh, HVa a rawn haw a kan MI dawn, Muantea Cobain pawh ilo kal loh chuan a zak ang……….” . Tum danga MI kal zak thin kha mi sawmtu zahawm leh nelawm tak avang chuan zak chung chungin ka lo kal ve ta kha a ni a, ka rin aiin a nuam. Kan han inhmu khawm nak nak a, Sheldon, H. vangchhia, Maisek, Fathersphinx, marvin, TSA…adt. mi inanglo leh ze hrang hrang lungrual taka kan han inkawm khawm kha ava nuam tak em! Khami tum zet kha chu a thla pawh kan la ta ngei e……..Vaiva pawh. Midang aia tlai deuh hlekah pa dawlhkai leh ruakhau tha tak mai, hmel en reng reng pawh a misual sual silo tih hriat ngawih ngawih hi a rawn lut a, tuman kan lo hre reng reng lova, Pu Sama’n “tunge i nih ve le?” ti a lo chibai pahin alo lawm a…..”CHHANA PA” tiin a chhang a, kha kha  ani kei Chhana pa ka hriat hmasak ber na chu.
(more…)

Thianpa Marama (Lalramnuama) Nghilhlohnan..

Monday, June 17th, 2013

Mim ang a pianna leilung ka dawn lo,

Tute nge a chun leh zua ka dawn hek lo;

Khawii vangkhuaah mah tual kan chai rual ngai lo.

Tukchhuakin kawltu chawiin ram tuan kan rel lova,

Siali helin chhailai Di run kan kai ngai hek lo.

Mit khap karin suihlung kan rual, mahse a rei si lo.

Mi hrai duh lengte hringnun ze pua chher turin zirna runah,

Kan tha leh zung, kan thiam kan finna luan ral tirin;

Khuangruah sur, turni sensa hnuaiah ar ang kan lawi za.

A thlum zawng ei lo mahila, a al erawh ei zain;

Ngur nun iangin chhun ni kan hmang liam thin e zirna runah,

Mit khap kar suihlung kan rual, mahse a rei si lo.

Chatuan Lal rorelna dal thei awm maw hringmi zawng zingah,

Tuan leh mang ata tawh tumah reng an awm si lo;

I sakhming chawi chhan LAL RAM NUAM a leng turin Lalnunnema’n,

Senlai nau iangin i chawnbanah a kai ta che maw.

I Van lenrualte chhing zo lo, i Lei lenrualte hian;

‘MANGTHA’ tih anka nem bak kan hlan thei tawh si lo che

Saikumphai chungchang hi enge in ngaih ve dan le?

Monday, April 29th, 2013

via BigDaddy Hmahmatea (R.Lalhmangaiha) | Kulikawn

SAIKUMPHAI CHUNGCHANG HI ENGE IN NGAIH VE DAN LE ??
*******************************************

Saikumphai khua chu Court in chuak lo tur an tih chu Vaphai khaw ho lungawilo in tunah hian an hal a ni awm a: Hemi chungchang a Special Report a an post hi ka rawn copy a… Kei chuan ka thu lo hriat ve dan atang chuan hetiang a Vaphai khua ho in hma an la ta mai hi ka dem khawp mai a. Kan sawrkar hian a tul anga hma la a thil ti diklo tute hi an phu tawk anga hrem ngei turin ka phut bawk a ni. A hnuai ami hi SR a post chu a ni e…

Ma Thanenga
Saikhumphai

Mipui nunau, vaphai khua in kut an thlak hlauh vang in, biakinah awmkhawm hmasak tir zet an ni a, a la him tawk lo ni a an ngaih avangin, an khawpiah lawk, leilet (burma) an sipaiten lo inthiarfihlim leh zawk mai tur in an ti a, bungrua pakhatmah keng lovin sipai thu ang chuan an kal ve mai a, leilet atang chuan an khua Saikhumphai chu chiang lutuk lovin a langthei a, mahse, chu mi hmun an han thlen chuan, court in a ching fel tawh ni a an hriat, an khua kang khu hluah hluah chu an hmu ta, mipui nu nau an tap. Tih theih dang an nei lo, an chen na in neihchhun, vaphai in hmanni lawk a an thiahsak leh an thawmhnaw neih zawng zawng te chu meivapah a chang zota, mahni hnampui te chung a thil tihah chuan a lutuk deuh lo maw?

Taikheri’n mual min liam san ta!

Saturday, April 13th, 2013

Source: Special Reports: Facebook

Pi Vanhnuaithangi, mi tam zawk in Taikheri ti a kan hriat lar chu April ni 10 khan Darlawng khua (Tlungvel bul) ah zunthlum natna vangin mual min lim san ta. April ni 11, 2013 khan Darlawng thlanmualah vui liam tak a ni!

Misual member zingah pawh Taikheri hming pu/ nick a hmang kha kan la hre reng ang chu! A hrechiang te sawibelh mai ni se!

Pu Lalsangliana kan chan ta (Cowboy Bu Sudden-a Mizo tawng a letlingtu)

Monday, January 28th, 2013

Sangliana

Mizo thalai te zinga 70s 80s chho vel a lar lutuk mai thin Cowboy phawirang Suddena bu, leh Cowboy bu Dollar series te leh novel ngaihnawm lutuk mai The Count Of Monte Cristo tih vel thiam lutuk mai leh ngainawm tak mai a Mizofa te tana Mizo tawnga lo let thin tu Pu Lalsangliana Kulikawn chu vawin January ni 28, 2013 hian Kulikawn thlanmualah vui liam a ni ta.

Pu Lalsangliana ni Dr H.K. Thanglura(L)leh Pi D.C. Kimi(L) te inkarah an fa 6 zinga a 3na ni in 29th December 1934 khan Durtlang damdawiinah a lo piang a. A mah hi lehkha thiamthei tak ni in St Edmunds College Shillong atangin BA a passed chhuak a. Kum 1958-59 khan Govt.Mizo High School ah zirtirtu hna te thawk in hemi hnu hian eizawnna dang dap in motor workshop te a siam a. 1958 khan a nupui Pi Varhmingliani(L), Rev Dr Vanlalnghaka farnu hen innei in fa 7 an nei a. Amah hi khawtlanga mi inhmang tak mai ni in Kulikawn veng chhungah YMA leh VDP lamah te hruaitu nihna lo chelh reng thin ni in halpuah hal khap rawt chhuak a ti hlawhtling tute zing ami a ni.
(more…)

When Gnat Proposed…

Wednesday, January 16th, 2013

(A chanchin ziah tur dang ka hrelo, mahse hei te tal hi…)

 

Saikuti Hall khat tlata sikul naupang pungkhawm te chuan beisei nei takin Stage lam chu an melh thupa. Thenkhat zauthau leh hawklak zual te chu an te ring hlawm hle. Aizawl lam atangin zaithiam lar intelkhawm ‘Tripwire Entertainment (TE)’ tih hmingpua an lo kal vang a ni. Chhun pachang mah nise Hall chu a thim deuh thuapa, stage erawh a eng tha hle thung. Tunge zai hmasa ber ang tih chu mitin rilru luahtu anih hmel hle.

Ka thiante nen kan thutnaa  hlim taka kan lo nuih vel lai chuan kut beng ri a rawn ri ta hluah hluah mai. Kan la hriat than vakloh tleirawl chhelo tak hi nuisangin a rawn pen chhuaka. A zahzum hmel tehlul nen a hawiher chu a confi bakah a chezei riaua. A la zaithiam reuh em em zui. A hnua a hming kan han hriatchian chuan ‘Mimi Renthlei’ alo nia. Mimal rokhawlhna adt avangin TE member te chu an lo kal kim thei lova. Mahse kan lo nghahhlelh em em Gnat leh a nupui (hlui) an rawn penchhuah meuh chuan kan lawm a kim tho mai.

A hleitlin zia an lo sawi thin Gnat chu a takah chuan mit ti tlai tham a ni. Ka hmuh vawikhatna mah nise a huhang nat zia chu ralkhat atang pawh chuan hre theiin ka inhria.  A nupui Florence lah chu a hmelthain a duhawm hle maia. A zaithiam ve a ni tih pawh kan lo hriat loh lai chuan aw ngaihnobei leh ngaihla tak mai hian….

(more…)

Mizo singer Gnat Lalrinchhana is dead

Monday, January 14th, 2013

Aizawl (mizonews.net): Well-known Mizo singer Gnat Lalrinchhana passes away here in the state capital yesterday morning at around 10.40 am after a 15 feet fall down from a veranda.

He was soon rushed to the Aizawl Civil Hospital but later succumbed to his injuries.

Sources said that Lalrinchhana fell down from the ground floor veranda of one Mr Vengthawma’s building near Upper Republic Bethesda building which is rented the singer’s ex-wife Zothangi and her mother Lalchhanhimi.

Source: Miznews.net

Kimchang deuh zawkin via Vanneihthanga Vanchhawng (Facebook Group : Special Report )
(more…)

CFL Hmingthanga Tribute Concert

Wednesday, November 21st, 2012

A zaithiam leh hlaphuah thiam avanga a hming dai tawh ngai lo tur, mizo zaithiam zingah mi bik leh specialist chungchuang CFL Hmingthanga, September ni 9, 2012 a boralta hriatrengna leh Tribute Concert, November ni 22, 2012 (Ningani zan) a Parish Hall, Champhai-a Champhai Promoters’ Club buatsaiha neih tur chu programme felfai tak duan a ni ta.

Tribute Concert hi chhawng hniha then a ni dawn a, a thawh khatnaah hian Pi Lalnipuii, Chairman, Women Commission chu ‘Khual duhawm’ a ni ang a, Pu C. Dinthanga chu ‘Khual tha’ a ni thung ang. Organising Committee Chairman Pu Masthanga’n inkhawm kaihruaiin, Pu R. Lalrosiama, Organising Committee Secretary-in report a pe ang a. David Lalthlamuana, Champhai District Promoters’ Club hnen atangin CFL Hmingthanga chanchin ngaihthlak a ni bawk dawn a ni. CFL-a sunna hun hi Nl. Laldingngheti, V/C kaihhruainain neih a ni bawk ang. Sunna hlate sak hnuah Tribute Concert hi tan nghal niin, zaithiam hrang hrangten hun an hmang chho nghal bawk dawn a ni. Ticket hi- Rs. 100, Rs. 300 leh Rs. 500 te a ni ang. Mizoram hmun hrang hrang atangin zaithiam thahnem tak an fuankhawm dawn a, Pu CFL-a fans, amah ngainatu leh a duh apiang chu he huna tel tura sawm kan ni e.

He Concert-a pawisa tlingkhawm leh tanpuina hrim hrim sum lutkhawmte hi November thla vek, ni 28 (Nilaini)- a CFL-a lungphunna atan hman a ni ang.

,

Facebook Group, “CFL HMINGTHANGA Thu Leh HLa” hi ilo tlawh ve thin dawn nia.
Link : https://www.facebook.com/groups/430505960341619/