Archive for the ‘HAHAHA’ Category

2012 August Fiamthu

Thursday, August 2nd, 2012

1. Pa pakhat pawh kha savawm-in a seh ngun lutuk a, a fapa hmingah ‘Vawmá¹­helret-a’ an ti tawp.

2. Chhungkua pakhat pawh kha an thlahtu an pi leh pu aṭangin sum an ngaina khawp a, an fapa të ber kum 5 mi lek pawh an inkhualtelemnaah cashier-a ṭan loh chuan a titau a, a bâng zel.

3. A vanduai khawp a, a zunthlumin zia lam a pan mek laiin a aia nasain a êk a rawn thlum leh a!

4. A bialnu’n, “I zei lo lutuk,” a ti vei ringawt a, a lana lutuk a, a tukleh zanah a nu a ruksak daih.

5. Computer thar a nei ve a, a á¹­hiante bulah, “Ka van refresh leh châk tawh e…” a ti deuh reng mai.

6. Tlangval ve uaih tawh hian nghathu a râwt a, “Nu, en teh, a thi chiang ang chu aw…” zuk ti a!
(more…)

Kan khua chu

Wednesday, August 1st, 2012

(Mahni mawng kan inhlim dawn ta sa sa, zun leh ek ka thlahdah law law mai thei)

Kan vawkpui Rângi hur thla, ka nu ten Pa Benghmula (kan koh dan) te rama lo hla an neih kuma piang mai ka nih avangin (ka nu sawi danin), kan khaw chanchin hi ka hre bel lutuk lova. Dawt ngial ngan leh thu huihphai tak tak ka zeh tel a ngaih hmel ta viau, ka hriat ang ang leh tlem sawi ka tum dawn a ni.

Kan khua hian mite hmasawn zia leh changkan zia a hmu lo a ni bik lova, kan mâwlna leh kan sum neih lovin min la delh bet mai chauh a ni. Kan tu leh faten hnim buk bawh beta Tuhrik an la kai lai hian, khawpui lama infate chuan nula malngo bawhbet-in AIDS an la kai pheuh pheuh chauh alawm tiin kan la tilpuk thut pui mai mai a. Mahse, awh tinin kan tin pui hauh lova, kan awt bik lem love- khawnvartui hnawihin a dam ve thei si lova.

Mahse e, pawi ta ber chu hei hi a ni. Chhiat tawh ni khuain khualkhua-a kan chhungte’n thuchhe keng an hriat tlai luata, kan tah nin hlei hlui tawh hnu leh ruang phum fel a nih tawh hnua min la tahpui tha leh thin hi a ni. Kan khuaa tlawmngai pawlte chuan kan ngai neih tawh mai a, khualkhua atanga lo kal te erawh kan tihrilhhai lek lek fo reng a ni.

(more…)

I beinawn leh mai dawn nia

Wednesday, August 1st, 2012

Tleirawl kum 19 leka upa, pasal la nei lo a ni a. A thi neih hun a felfai loh avangin a ruk thei ang berin a inentir a, doctor chuan fa a pai tih a hrilh ta tlat mai le. Nu nih chu la inpeih loin a nu leh pate hrilh chu hreh teh mahse tihtlak ngawt a duh bik si lo a, a huaisenna zawng zawng sawmkhawmin a hrilh ta nge nge a. Chutia an fanu neihchhunin nau a pai tih an hriat chuan a nu leh pate rilru na leh thinrim puakkeh chu a na kher mai.

Thil thleng tur ang ang chu a thleng tawh a, tihngaihna a awm tawh lo. Naute pa (tur) chanchinte an zawt a, vairama a college kalna ami, vaipa a lo ni lehnghal a. An fanuin phone kaltlanga thil awmzia a hirlh laite chuan rilru na tak chunga lo thlir bak a nu leh pate chuan tih theih an nei lo.

Ni 2 hnuah chuan an kawtah taxi a lo ding a. Thinphu dawt dawta an lo thlir lai chuan patling kum 50 vel, han en reng reng pawha chhungkaw zahawm leh hausa atanga seilian tih hriat ngawih ngawih hi a lo chhuak ve thung a, a incheina atang ringawt pawh chuan mi vantlang chunglam tih hairual a ni lo. Amah chu vai a ni.

(more…)

Ka fâwp ning lo

Monday, July 30th, 2012

Thu duli te te ka’n vawm bei ve ang e. A saisa nuai(h) mai thei. Uisa mah kan ei alawm le, saisa te chu a vân vân nen. :-D

Kan Lalpa kum sanghnih leh pasarih chu ka tân kum chhinchhiah tlâk tak a ni. A chhan chu mawm, duh taka ka fawh vawng vawng tûr ka tawnna kum a ni tlats!

Kum sanghnih leh pasarih kâwl a lo ên a, class kan tan leh meuh chuan engdang mah enghelh leh vei êm êm nei lovin kan ri huah huah thin. Class kal ka châk chhan pakhat erawh amah vang liau liau a ni. Mahse, a bulah duh angin ka awm tam theih tlat lo. Break lai chauhin ka la hmu thei zui. A hmêl ka hmuh tawh hi chuan lapua ang lek hian ka zâng hui mai nia. Ka zei lo ka ti dâwn nge min bual â ka ti zâwk dâwn le.

Midangte thatna a zâra mi chaw bar ruala bar ve thei leh, mite hmai phih ruala phih ve thei hrâm hrâm tân chuan vâna rah ang chu ni êm lo mah se, a teuh khawp ang! Keini ang vaihlenhlo thenawm mai tân zawng a tina han tin chi niin a lang lo. Mahse vâl hi a zûnah chhâwl ang mai ni lovin pipu angin ka uai a, ka’n inthen tak tak chu(h) vân tukverhah ka dak zuau zuau nia! Vâl zei lo leh to lo tih takah bêlchianga han hnaih tûr chuan ka kaiza thain min chelh ding zo lo va, kawl bun ang hlauh ka ni. Break lai erawh chuan ka thiante nên a bulah kan kal ve thin.

(more…)

Ka Zak ve thin Part-1

Sunday, July 29th, 2012

Zu hi kan in ve karh karh reng thin a min ti mualpho ngun ve khawp mai bawk a, engmah hre lo khawp pawh in min siam ngun ve ta khawp mai.

Vawi khat pawh High School a kan zirtirtu pakhat in ka lo show ang che a ti a, duh ve tho si zah tak chungin ka zui a, kan tlak deuh pap pap mai a, titi a tui tan ka no chhuata awm chu kan chhuih baw vek mai a, inti polite takin chhuat huh chu kan hru ve bawk a, inthlahrun ngailo tih pahin no dang an thli leh nghal a, chhuat hrukna ka dah tha a, let pahin khaw hmuh chiang tawh lo nen no dang chu kan pal baw leh hram a, luhai pawh reh vek………zak chem chem tak chu ka ni.

Chawlhni tlaiah kan kal leh a thian te ho nen, titi tui tawk vel kan ni tawh, tawngpawh kan in chuh tan tihah ka patea kohhran thawhlawm khawnin a rawn lut leh thut mai, min melh hrek hrek a, inti pa tan vai velh chak tawk vel nih lain, Sunday school naupang fel ber ang mai, nungchang chu tha duh hle hle tak chu ni.

Kan khaw zaithiam DDK Artist kan neih chhun thih zan mawlh kha ni, amah a la thalai nen tlaivar ngai in a boral a, lengkhawm pawh kan tam In a te hlauh zawka kan leng tlem mai mai zawk a, kan in lem phur vet vet bawk a, zan rei deuh ta tihah khuangpui kan chuh ve tlat mai a, phur tawh lutuk, englai maha khuang vaw ngai hlei lo kha, mi zai tui lai takin khuangpui kha ka vaw bai ve tlauh tlauh mai chuh……….. min melh thup tawh mai…awi awi awi sawizawm tawh lo ang.
(more…)

Foreign-ah ka zin ve a

Sunday, July 29th, 2012

Ve hlauh mai a, eng thiamna mah han chhuan tur ka nei lova, eng degree mah ka nei hek lo, sap á¹­awng lah chu ka thiam vak der lo leh nghal, foreign thleng thleng a kal tur chuan pawisa lah kan neilo em em mai lehnghal a, eng ti tih a foreign kaltur ta chu nge ka nih tak mai le.

Vanneih hi ka inti em em mai a, mihausa fa tan pawh kal a har the reng nen, visa te buaipui a ngai a, train leh flight ticket tih vel te tih fel vek a ngai á¹­hin si a, kei thingtlang kilkhawr dai chhe kil kara miin a hming pawh ka lam thiam á¹­haá¹­ loh foreign lam tluang chu ka zawh ve dawn tlat mai.

ZIN VAWI KHATNA

Amak angreng khawp a, ka ram kalna tur thleng tur hian Train emaw flight ticket lak a ngai lo va, pawisa ken tam a ngai hek lo, ka nu in cheng 30 min pai tir a atawk em em a ni. Chuan fan ngai loh ram fang tur chuan motor changkang takah kan lut hauh lo, video coach velah kan chuang ang chu tih nak laiin, motor AC hlang kan rama kan hmang á¹­angkai em em 407 hnungah chuan kan ding ta hmur maile, ka zin chhan hi mitthi ral tur kan ni leh nghal a, mitthi ralna tur sum ka ken kha ka nu khan a alo duh tawk em em mai alo ni a.

(more…)

Neuh Neuh!

Saturday, July 28th, 2012

a) Khaw chhiat ni a Pheikhawk fai tak bun a Bazar diak kawi neih nuaih han dai per chhak chhak hi a inhmeh lo. ;-)

b) Motor changkang taka chuan a, Motor inmawngzawm pút kara che thei lek loa ṭhut chawrh chawrh laia kea kalten min han lehpel zut zut ṭhin hi chu a ropui lo ngawt mai. (N)

c) City Bus-a tawt em em, inher sawn theih lek lo khawpa inhnawh tawh laia Conductor á¹­hahnemngai lak lawhin ‘ in la leng a nia’ an han ti á¹­hin hi chu a zia lo deuh hlek a ni. :-(

d) Khaw dur deuh lum uap em em hnuaia kawrlum ha chunga han tei hawi vel hi a inhmeh lo. :-$

e) Nalh taka inchei chunga Ruah do tlawk tlawk hi a inhmeh lo khawp mai. :-O

f) Local Tv channel tin deuh thawa ‘Korean Film’ en tur awm reng hi a zia lo khawp mai. :-(

g) Ṭhiante nena awm khawm laih laih laia a Mawl fal deuhin Meizial an han zu khu luih luih ṭhin hi chu zia lo tak a ni. ;-)

h)Post á¹­henkhat aia Comment a thui uchuak lutuk á¹­hin hi chu a zia lo deuh a ni. (N)

i) Sual aia a tisualtu huat tlat hi a zia lo khawp mai. :-[

j) Sap hming dawt chiaha  ‘Mizo’  han tih leh si hi a inhmeh hlawl lo!! :-P

Sumdawng Tlachhia!

Friday, July 27th, 2012

 ( A vawikhat nan kan inti mualpho ve ange.)

Thingtlang hnathawh hi zawng a retheih thlak e mai, nitin chhuah ve reng a ngai si a, hlawh nen a in mil lo, khawpui lamah in hlawhna zangkhai leh nuam zawk zawng turin ka pen chhuak zawk teh ang tiin ka rilru ka siam ta a.

 Thiamna sang ka nei bawk silova, engtin nge aw bul ka tan dawn pawh ka hre chuang lo, mahse khawpui ah chuan hna nem zawk leh thawh nuam zawk hlawh tha tho si a awm ka beisei tlat a ni.

 Motor khalh te hi a nuam phian ang chu ka tia mahse eng motor mah kala khawih si lo, a hnung lama kal dawn chuan back gear, a hmalamah hma gear, an tih chu ka hria, mahse khawilai ber nge a gear pawh ka hre chuang silova, laisen an tia mawni pawh ka nei lo hrim hrim side chu lo tha pawh nise ka tlin lo phawt.

 Hna dang, in sak lam hi, a hlawk phian lo maw, mahse khawi lai ah nge ka thawh ngawt ang, tute nge insa, lo hmu pawh ni tehreng ila, ka sa hi a phiar lo ve si a, ka pa lian lo ve theng thung si a, nitin a tuthlawh pawh hum peih lo khan cement plate a rawra leh a masala dah han chawi nileng thin tur ka ngaihtuah chuan ka tim uaih uaih a, a thawh pawh thawh hmain ka chau ngawih ngawih mai, ti leh lo phawt ang.

(more…)

…an ti… ti leh tawh ang u

Thursday, July 19th, 2012

NLUP bawng leh Assam rifles rama LSC nei… tih vela kan buai laiin, hnam inhmuhsitna ngialngan, india ram puma darh chhuak — Panjab MLA (mawl deuh) pakhat thusawi erawh kan ngaihthah daih an ti.

Ui sa chu kan ei ngei a, mahse, Mizo 35% bakin kan ei kher lo ang an ti.

Mi inla fing/ fel takte aiin, mi mawl an nih inhriate bula awm a nuam zawk an ti.

Zu hi amah mai pawh SUAL a ni… ti pung puuung khawpa mi felte aiin — zu in zeuh zeuh thinho hian khawngaihna/ lainatna/ inhriatthiamna an ngah zaw mah an ti.

Burma ram a insingsa mek a, Tahan velah kan mi hausate’n in hmun/ lo/ ram lei tur an han zawng sup sup mai an ti.

Hnama chiang inti, ngaihdan huai tak taka sawi, mahse, hnial ngam loh khawpa buluk lawi siho hi — hnamah an chiang tak tak lo an ti.

SSA sum lapse aiin gas lapse kan tuar mek an ti.

Thalaite zingah Drugs hun a liam a, Zu hun a intan mek… RV, Phunchawng… etc,… zu chhia vanga kan thih phuk phuk hmain — MLTP hlip a, zu tha pangai inhlui mai hi a finthlak zawk ang an ti.

Nula hmeltha satliah aiin piannalh, awm bawr tha leh mawng/mal mum nalh deuh hian pa-ho en zui an hlawh zawk an ti.

Phul lem phah hi inthlan dawnah a ri ring ngawt ang an ti.

Pi Rii hian an pa (pu hawla) hi a tawiawm ni lovin, bawng ven takin a veng a ni zawk an ti.
(more…)

2012 July Fiamthu

Friday, July 13th, 2012

1. An tlangval kha hnar thi súngin a rawn haw a. A pa chuan, “Mama, engati nge i hnar kha a thi súng a?” a ti a, tlangval chuan, “An cut hnuah ka phuah leh palh a…” a lo ti á¹­uau.

2. Mount Everest-ah a lâwn chhuak ve a, a lo haw chu an veng YMA Day-ah special itam an neihtir ve a, bangah a lâwn vak vak ringawt.

3. Sumo driver pakhat pawh khan an tlan laiin Pathian hla a play a, a driver berin taksa chêtna a chang leh sia, an buai teh asin aw…

4. Mi pakhat pawh kha a sual lutuk a, enjoyment paw’n a tihlim zo tawh lo.

5. Pastor fanu pakhat pawh kha an pawngsual ve a, an au nasa khawp a.
“Pastor fanu ka nih hi, min sual suh u, nuam ka ti chuang…chuang…chuang…chuang…!”
(more…)