Tunlai mit ka hlei chakna leh eng eng emaw!

August 17th, 2012 1:00 am by H.Vangchhia

Rampui (country) hrang a tam, inrelbawl dan hrang hrang leh thuruk niuh neuh lah a tam. Chutiang zawng zawng zingah chuan America’s Book of Secrets an tih hi a chhung han bih kual ve theih a chakawm ngawt mai.

A chanchin an sawinaah chuan, “tuna khawvel mihring la dam zingah mi panga (5) chiahin an hria,” tih a ni. Chumite chu US President nilai mek, Obama leh President lo ni tawh, Carter, Bush te pafa leh Clinton te an nia sawi a ni. An sawi hmangin US kaihhruai dan tur President Washington a á¹­anga tun thleng a an inhlan chhawn niin an hria a, mahse enge a chhungah awm chiah erawh President ni tawh te lo chuan an hre chuang lem hlei law!

President hnaih em em á¹­hin tu ten an sawi zel danin, US President lo ni tawhte hian an campaign laiin an tih tur han duang ve hluai á¹­hin mahse, President an nih chiah a an kalphung a inan tlangpui leh á¹­hin pawh hi, hemi Book of Secrets kaihhruaina vang a ni maithei tiin an sawi bawk.

Obama khan office a luah ni khan a dawhkanah envelope lian angreng tak awm a hmu a, a chungah chuan lehkha them inbel (sticky paper) ah chuan number “44 tih chuang alo awm a. Ama hnuai chiah a miin,enge tih a zawh chuan Obama chuan hriat chi a nih loh thuin a chhang niin, alo awmve chuan a sawi.

Hetiang han bih ve dik dek chu a chakawm ngawt mai. :)

US president-in White House a chhuahsanin, a hnuai ami te’n bag khat á¹­ha nel nawl tak, lian vaklo an khai kan hmu thei ang. Hemi hi an sawi hmangin 45lbs (21+kgs) vel a rit a ni awm e. A hmingah “Nuclear Football” an phuah nghe nghe. A chhungah chuan khawi hmun a á¹­ang pawh a nuclear bomb tih puah theihna code etc. a awm niin an sawi. President Dwight D. Eisenhower chin chhuah a ni awm e.

US President te hian thu nei em emin, khawvel a thuneihna ngah ber an tih hial an ni fo. Chutih karah chuan an mahni ram chhung thil hriat loh an lo ngah ve hle á¹­hin awm e. Entirnan, Truman khan US sawrkar-in atom bomb a siam tih reng reng a hre lo. An hman dawn hnaihah an hrilh chauh a ni. Tin, constitution-in a swi angin President chiahin nuclear tih puah theihna thu nei mahse, a takah chuan ani vek lo tlat. Nulcear submarine te ang, biak pawh theih reng nilo te chuan, loh theih loh thilah an mahni thuin nuclear bomb chu ralte lakah an ti puak thei tlat bawk.

Source: America’s Book of Secrets http://www.history.com/shows/americas-book-of-secrets

Similar Posts:

Recent Posts:

19 Responses to “Tunlai mit ka hlei chakna leh eng eng emaw!”

  1. 1
    ɪ̣uɪ̣pnoɥ Says:

    Chhiar dawn i1a :D

    [Report abuse]

  2. 2
    ɪ̣uɪ̣pnoɥ Says:

    Phiarrukna thuvawr (conspiracy theory) leh ilo rim a nam. Ka âwih lo teh tlat, Pu HV-a rawn sawi chhuah mah ni sé. Thlàah an lawn tak tak lo tih nèn khán ka âwih loh lam a inang reng.

    Phiarrûkna phiarrûkna… :-D

    [Report abuse]

  3. 3
    bbney Says:

    Ngaihnawm dap dap hle mai. Hetiang hi ka chhiar duhzawng a ni. Movie vela khawilai ram pilril emaw, map hlui deuh deuh emaw an tihlan a, thawnthu deuh reuh, a tak tak ni tura ngaihruat theih tur ang chi an siam te hi a hmuhnawm ka ti thin. National treasure te ang chi kha. An hming han sawi mai dawnin ka hrechhuak zo lo tlat zel.

    Good post. (Y) Link ah chhiarbelh nghal teh ang. :-)

    [Report abuse]

  4. 4
    loneeagle26016 Says:

    Chhiar ve chu a chakawm khawp mai, mahse America ram thil chungchang, ram in relbawl dan vel anih hmel khopin ka hria…kan hriat chak..UFO tih ang vel hi chu a chuan pawh ka ring lem lo… :-D

    [Report abuse]

  5. 5
    H.Vangchhia Says:

    A awm tak tak a nih chuan hawkdak thlak viau mahse chhiar ve reng reng a chakawm viau a ni hairehai :-P ;-)
    loneeagle26016 UFO chu a chuan ka ringlo ve tho mai ;)

    [Report abuse]

  6. 6
    H.Vangchhia Says:

    Khi thil khi chhiar chakawm viau mahse, tun mai a ka dawn hi ka tan chuan chhiar chi rau rauvah chuan a hlu zawk kher mai!

    http://i46.tinypic.com/2gsiavr.jpg

    [Report abuse]

  7. 7
    lushai_er Says:

    National Treasure II(Nicolas Cage) film-ah khan an tih lan ve deuh zuai kha..!

    [Report abuse]

  8. 8
    TuaiSialA Says:

    A ngaihnawm e!

    [Report abuse]

  9. 9
    PKfanai Says:

    Kei, ka awih zawng tak a ni tlat. Mahse, tun thleng thlenga hriatpuitu awmlo anga lang erawh ka awih thei chiah lo deuh. Kha Lehkhabu milin an kal em? Tih lo thlithlai rengtu tu emaw a awm ka ring. An thuruk vawn theihna tak hi ka ngaihsanna a ni. Democracy vawnhim leh bible mil thei ang bera rorel a tel ngei ka ring bawk.

    [Report abuse]

  10. 10
    sheldon Says:

    Tukchhuah nuam vek u le (C)

    [Report abuse]

  11. 11
    Pakak Says:

    eng vak mah a chuang tak tak lo, rin aiin a ho :p

    tak takin pu pka sawi ang khian hriatpuitu an awm ka ring ve det tho.. :)

    [Report abuse]

  12. 12
    Lamji Says:

    Chuck Norris-a picture collection mai mai alawm awm. :)

    [Report abuse]

  13. 13
    Chhuaklinga Says:

    An release hun chu tel ve ngei dan tur ngaihtuah dan tur ngaihtuah tur a nih khi. :P (fth)

    tren tren

    [Report abuse]

  14. 14
    saint sammoo Says:

    pfd format a dl tur a awm kha… in la dl ve naNG E..HAHA

    [Report abuse]

  15. 15
    chhangteval Says:

    Obama hian a tar at hunah a bu chhunga thu awm te hi sawi zuah zuah mai angah! :-D (H)

    [Report abuse]

  16. 16
    Awmtea Khiangte Says:

    (Y) (Y)

    [Report abuse]

  17. 17
    tribepower Says:

    Pu HV cu US lo deuh te poh lo dah ve th la..Pu Assange a Assylum na tur Ecuador chancin poh hriat a cakom viau mai nag thil hre deuh han haicuak teh khai

    [Report abuse]

  18. 18
    Charice_mizo Says:

    This kinda mystery related to Presidents sure as hell intrigues me, i always find the secret tradition of Federal US fascinating, coupled with the layers of weired inconspicous elements surrounding it, had spent nights reading such fictions filled with thrilling suspense. Ummm liking it.

    [Report abuse]

  19. 19
    hidden Says:

    ka chhiar tawh :-P

    [Report abuse]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.