Awmpui Nula

August 13th, 2012 9:00 pm by Dinsa

Office a ka hnathawh lai ka thawh bawr bawr lai chuan, kan nau pakhat chanchinbu bih melh melh chuan a ma hriat tawk lek hian Chanchinbu ho lah hi Awmpui buai hian an buai a tiin a lo phun melh melh a. Ka nuih chu a ti za viau na in heti zawng hian ka rilru a rawn luah ta tlat mai.

Vanglaini chhiar nitin ta chu kan lo en kim tlang pui a, awmpui tur an duh thu hi colum khat dawn hian a in tlar dul reng lah tak a. Nupa a hnathawh nei chhungte rin tur em em nei lo tan chuan Awmpui chu an tangkai teh zawng a. Mahse awmpui kan uar ta lutuk te hi kan buai vang piah lamah kan thatchhe lutuk em aw tih teh rilru ah chuan a rawn lang ve mai mai a.

Awmpui an tangkai zia leh thenkhat a mi Nupa ti buaitu an lo nih leh hial thu te chu tawng ve chiah lo mahila mi tawngka atangin ka hre fo thi. Mahse neiin tlin ve hek lo chu awmpui tih lam chu ngaihtuah ber ah nei hek lo le.

Awmpui nula neih hi mi thenkhat tan chuan a tangkai khawp mai, chhungkaw in daih lo tak te an chhawk zangkhai a. Chutin thing tlang lam mi tan eizawnna hnathawh tur an lo neih ve phah a. Mahse Chhungkaw thenkhat te tan hi chuan an fate in chhung sek rek an khawih tir thiam lohna thatchhiat bul tanna rem chang tak a lo ni reng a. Chutah Pasal rinawm lo neih ten an awmpui nula te lo it tawk a lo rai duh mai lah an bo lo. Mahni chhungkaw bil a sawi chi rel fel mai theih kha mi hrang an awmpui te chuan an hriat ve phah ta vek thin si a.

Nula tamtak eirawngbawl pawh thiam lo, in suk tak ngial pwh peih lo buh thlei te chu khawi lamah awmpui te kut a dah ta vek nula pasal fanau la buai tur hi Aizawl nula zingah hian an tam ta hle mai a. Tha viau ni a lang te pawh hi kan nun ti chhetu te an nih tlat theih si avang in. Ngaihtuahna kan hman deuha. Kan sum neih vang ngawt a Awmpui kan uar ta lutuk te hi kan ngaihtuah chian a ngai deuh lo maw?

Awmpui nula neih hi tha viau in lang mahse, an fate thatchhiatna bul tanna mai a ni lo maw tiin kei Misual hian ka ngaihtuah ta vel a ni.

Similar Posts:

Recent Posts:

27 Responses to “Awmpui Nula”

  1. 1
    Saitawk Says:

    Eu! hei chu!!

    [Report abuse]

  2. 2
    Rinzova Khawlhring Lalhnam Says:

    2nd

    [Report abuse]

  3. 3
    Pangpuielhtliaka Says:

    Ngaihdan kal hmang khat ani e, a dik na lai chen pawh a awm ngei ang, a chhan chu Mizo kan nih chhunga thil bo lo tur tam tak hi a awm ngei a, chung a kan hmeichhia te mawhphurna leh an mawhphurhna an hlen theih lohna avang kan en dan pawh a ni thei khawp ang le, chuvang tak chuan ania tunlai nula buai em em pawh ni si lo, awm awl ve tho si, thiam thil nei mang der lo, tul tawp (innneih dawn) te a an nu ten thil an zirtir chawp te hi an awm nual tak ni.
    Tin, mipate mawhphurhna lampang tlin loh avanga tawng nual duh tawk pawh kan awm ngei ka ring, amaherawhchu kan society kalhmang heti hi ani si a.

    [Report abuse]

  4. 4
    ɪ̣uɪ̣pnoɥ Says:

    I ngaihtuahna leh ka ngaihtuahna a inang chiah hemi kawngah hi chuan…

    Nupa rek tan chuan a á¹­ul mai thei… Chhungkuaa fâte awm ve dul si, awmpui la hi chu a intih-hausakthlâk hi ka tia… Mahni fâte hmakhua kan tichhe thlàwn mai maiah ka ngai. Sum neihin lo daih tehrëng pawh ni se, Mizoram sumrel nèn a inhmeh fahran lo ve.

    Mahsé, kan sawi angin, mi tam tak tán chuan loh theih loh a ni ve thei bawk.

    [Report abuse]

  5. 5
    saint sammoo Says:

    kei hi in-la ‘MAN’ ve tak.. ka dam that chuan tu ma tanpui/awmpui kan ngai lo… ti ve ngal ngal chi hi ka nia..
    hmeichhia leh mipa hna thliar hauh lova a tul apiang thawk mai chi ka ni. Fa pakhatna velah kha chuan a la tih theih viau…
    Mahse.. awmpui/tanpui tu chu tel lo chuan kan khawsa hlei thei ta lo..haha..

    [Report abuse]

  6. 6
    Charice_mizo Says:

    Post tha tak a ni, khawpuia awmpui lak kan uar ta lutuk hi kan changkang ve zel tih lanna chu a ni ngei mai, mahse awmpui a nazawnga lak hi ka thlawp lo khawp mai, mamawh leh tangkaipui tak tak te chu an awma. Ma’rawhchu thenkhat chu inlak changkan/milen nana ti te pawh an tam ang. Mahse inkhap ngawt theih a ni si lo. Awmpui an pite pasal luahlan tihte phei chu inven sen a ni lo, a personal lutuka, sawrkar emaw kohhran emaw danin emaw a khap thei heklo.

    A pawimawh berah chuan hetiang domestic help ho dikna chanvo hi ngaihpawimawh sakin exploit lo ila, contract mumal tak emaw ziahpui theih nise, an pi/pute lung an tih awiloha duh duha thehchhuah or hnawhchhuah ringawt theih loh turin, hlawh an phu tawk pek nise, incentives pawh a tul angin. Tichuan nula/tlangval tam tak, a bikin thingtlang lam mi skill leh education qualification nei lem lote tan sum tuakna pangai leh tha tak a ni ngei ang.

    [Report abuse]

  7. 7
    TuaiSialA Says:

    I post hi a dikin a tha ka ti lutuk. Mahni fate pawh enkawl hman lo chuan fa tha neih inbeisei reng reng suh se.

    [Report abuse]

  8. 8
    lr hlonchhing Says:

    Keipawh…

    [Report abuse]

  9. 9
    ninja Says:

    Ka hmelhriat pakhat chuan awmpui nula an neih ve leh fa a neih belh thin :-P

    [Report abuse]

  10. 10
    hlatekhua Says:

    Awmpui neih hi nu leh pate’n an fate nen hun tam zawk an hman theih phah chuan thil tangkai tak a ni theiin ka ring. Fate pawhin lehkha zirna hun tam zawk an neih phah thei bawk. Mahse i sawi ang hian chhungkaw tam tak chuan inthlahdah phah nan leh thatchhiat phah nan an hmang ngeiin a rinawm.

    I thu ziah dan hi a engemaw dangdai deuh a, a vawi khatnaa chhiar fuh loh ka nei thla nawk mai. Hawrawp kim lo a awm zeuh zeuh bawk.

    [Report abuse]

  11. 11
    mamboihi Says:

    Awmpui nula?.. Tlangval pawh fel tak tak an awm ka ring ve tawp phawt a..

    Keipawh ka rin aiin Aizawl ah hian awmpui nei an tam hmel! Keini nilenga hna thawh hnuah tlaiah kan lo haw a, inchhung chet chu mahni in kan ti leh vek mai.. Taimak a ngai viau. Naupang a then chuan an chhuanlam mai thei a, a dik na chen a awm ang.. Mahse kan naute kum 4 mi nen hian Day care atanga ka pick up hnuah tlaitin kan cook, clean, shower, play, shopping etc vek! :-D

    Ka nuih a za!! Aizawl Officer lian thenkhat kan mikhual ve tawh a, awmpui kan nei ve der si lo a, thingpui te kha an mahni in an insiam ve nawk nawk!! An mahni in lam an ngai viau mai thei ani haha!

    [Report abuse]

  12. 12
    Jacka Pi Says:

    90’s chho vela awmpui neih an intih hmuh em em kha a reh leh ta deuh zawk ka lo tia..gud post (Y)

    [Report abuse]

  13. 13
    iL leoncino delle Fiandre Says:

    Delhi ah hian nula kan nei hit thei, pakhat kha usa kal an tum mai mai khawp a lol m&b te chhiar ngat zel. Tuna mi pawh hi a duai lo. lol

    [Report abuse]

  14. 14
    Kawhterenga Says:

    Awmpui zawng zawng hi hlawh neia awmpui an ni vek lem lo deuh ni chuan a lang (H) Entirnan thingtlang lam aá¹­ang lehkhazir emaw thil dang emaw tia loh theih loha chhungkhatte bel bul an awm ve bawk á¹­hin a. A tlangpuiin hengte pawh hian hlawh neiho thawh ang tho hi an thawk á¹­hin a ni. Hei pawh hian fate inchhung chet ilo vela an á¹­hanlen dan a tidanglam ve tho maaai…… :-D

    [Report abuse]

  15. 15
    James Bond Says:

    An hlawh mawlh hi. Cheng 10,000 tal hlawh pe hlawm se ka ti. Sorkara thawkte an hlawh hnem ropui si.

    [Report abuse]

  16. 16
    Lamji Says:

    A pa hlang kan ni bawk a kan unau hi,tet te atang inchhung thil eng ilo vel kan ti nasa a nula awm dul na in aiin kan in a fai daih zawk. Mipa rual han chet tak tak hi chuan hmeichhe tih te hi chu kan khum hneh lutuk tlat. Tlawma lak chi niin ka hre lo,tun hnuah reng kan tangkaipui mai. Nu leh pa mawhphurna lam niin ka hria. (Y) Engemaw lai khan Aizawl nula te khan thingpui lum leh buh thlei thiam loh kha an intihhmuh em kha(h)? :D

    [Report abuse]

  17. 17
    Charice_mizo Says:

    Lamji….i mentally shake hands with you (Y) (F)

    [Report abuse]

  18. 18
    ɪ̣uɪ̣pnoɥ Says:

    #16 Lamji (*) & #17 Charice_mizo (Y)(Y)

    [Report abuse]

  19. 19
    H.Vangchhia Says:

    Mizoram ah hian ka hmuh ve dan chuan awmpui neih ngai tumah vak kan awmin ka hre lo. Kan intihhmuh a, kan awm awl ta lutuk niin hriatna chen ka nei ve tlat pek a nih chu!

    Nu leh pa te hian fate thatchhiat leh intih vei kan zirtir ani thei te paw’n a hriat theih tak tak a sin.

    Lamji # 16 sawi ang deuh khian Kulikawn vengchepah pawh unau mipa hlang an awm a, an unau chuan kar khat zel an tih tur an inthlak thleng á¹­hin. Nu ber an chhawk hneh khawp mai. An nu chuan á¹­ul dang remchang chang a lo khawih ve tawh mai á¹­hin.

    Awmpui neih thu a a á¹­hatna ka hriat chhun niawm chu, “hnathawh tur mamawhte tan hna a siam sak a, chumi te chhungkaw tan chuan a hlu khawp ang,” tih hi a ni mai awm e….

    leh awmpui te beisei tum duhte tan hairehai :P ;)

    [Report abuse]

  20. 20
    Dr Mahminga Sailo Says:

    Post tha tak a ni.. (Y)
    Lamji… (Y) Lukhum phawh ka tum ngawt a, ka lo khum miah lo.. :-O :-P

    [Report abuse]

  21. 21
    sheldon Says:

    Good post (Y) Awmpui neih hi chu chhungkaw dinhmun a zir ani mai. Awmpui neilo a awmngaihna awmlo chhungkua a awm theih. Fate la te si, nupa a hnathawk te tan awmpui neih a ngai ngei ang.

    [Report abuse]

  22. 22
    Jacka Pi Says:

    Lamji (Y)

    [Report abuse]

  23. 23
    Sihtea Says:

    Chhungkaw dinhmuna zir a ni khawpmai, zai chhuah hlirin fa 3 kannei tawha, awmpui tel lo chuan, a ngaihna a awmlo a ni bere .

    [Report abuse]

  24. 24
    рдпģŤіСHAЩЯ Says:

    Awmpui tur nula hmelá¹­ha tak, mutpui nghalh mai theih kan duh e

    [Report abuse]

  25. 25
    Awmtea Khiangte Says:

    A theih hram chuan awmpui nula hi neih loh ka duh…

    [Report abuse]

  26. 26
    Vitamin_C Says:

    рдпģŤіСHAЩЯ Says:
    August 14th, 2012 at 11:23 am
    Awmpui tur nula hmelá¹­ha tak, mutpui nghalh mai theih kan duh e :-P

    [Report abuse]

  27. 27
    Dinsa Says:

    #16 Lamji (Y. Post ai mah in comment hi tha zawk mah a nih hi a :-P

    [Report abuse]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.