Sensex after 21000! Quo Vadis?

July 3rd, 2010 7:20 pm by maawma

2006 kum tir lam khan ka mi hriat hnaih tak pakhat Standard Chartered Bank a thawk chuan Bajaj Allianz Life Insurance Company Limited ULIP hi min rawn zawrh a, hetih lai hian Bajaj Allianz ho kha Mizoram ah an la rawn lut lo a ni. Mi han hrilh fiah vel chuan ngaihnawm ka ti kher mai, a pun that theih dan te, insurance a tan a that zia te min hrilh a, “kum 3 hnu lamah hi chuan a tlang pui thu in 30-40% vel te in stock market ah chuan a pung thei thin a ni” te a tia.

Amah hi ka ring bawk a, inbumna lam a ni a ka hriat loh bawk avangin Bajaj Allianz ULIP ah chuan Dt 17/03/2006 khan ka invest ve ta nge nge a, Policy No 17670572 (Tunah chuan he policy hi cancel tawh a ni) . Heta min rawn kawh hmuh tu pa hi, pa fel vet vawt tak (Mizo ni lo), mahni in haiveng tak mai a ni bawk a, reilo te ah Standard Chartered Bank atang pawh in HDFC SLIC ah leh TATA AIG ah a hotu lam nihna chelh turin a in sawn ta nghe nghe a ni.

Hun a rawn kal chho zel a, Bajaj Allianz a ka ULIP policy pawh in kum 3 a rawn hmang pumhlum ve ta der mai, a tlem bera 30% vel withdraw tum khan 20% bawr vel ka loss der! A tira min rawn zawrh tu pa lah kha a thiam avanga Standard Chartered Bank, HDFC Standard Life Insurance company ah leh TATA AIG a hna sang zawk hmu chho zel a ni mauh mai bawk si!! Insurance lam ai mahin Rs 100 kha Rs 150 ah tih pun duhna rilru vanga Investment kha ti ve ka ni bawk si.

Tum ang in a awm lo chiang kher mai. Mizoram ah Insurance company dang dang leh Mutual Fund Investmet tih theih na a awm ta nual a. Kei chauh lo pawh kum 4 hnu ah investment in ngai la awh pha lo sawi tur an tam kher mai le!! A pun dan tur an sawi lawk hi Insurance Agent te chuan an sawi dik lo pawh a ni thei, mahse company hotu lawk lam pawh in an sawi dik chuang lo! Keini a mipui lah in kan inkhawl sa tihpun duh avangin an sawi ang zawng zawng kan awih sak tawh mai bawk si, Financial institution lian a thawk te hi an hna ah chuan an tha tawp, sawisel na tur engmah an awm lo mahse speculative market ah kher kher hi chuan an lo ring dik bik miah lo a ni tih ka chian phah ta a ni.

Analysing The Indian Stock Market

ULIP ah leh Mutual Fund ah te investment kan ti nual tawh hlawm ang, a punna tur zat hi tu te mah hian kan ring lawk thiam awm lo ve, a then te phei chuan 400% te a pung tur te pawh in kan beisei mai thei! A awm tho ve. Mahse thil pakhat hriat atana tha chu Pangpar pawh kui tiah hun a awm, a kuhmum hun a awm, a par hun a awm a, rawn vuai leh hun pawh a awm, he tiang chiah hian stock market ah pawh luh hun a awm, invest rei hun chhung a awm a, a hun lo laia luh chuan kum 5 hnu ah pawh ngai awh reng emaw ngai awh phak loh na a ni mai.

Engzat chiah in nge kan investment, a bik in Mutual Fund leh ULIP hi a pun dawn i han chhut teh ang u le. “Stock Market a Investment chu Calculated Risk a lawm” tih tawngkam pawh hi kan hmang uar ve tan ta viau va, mahse engtin nge Calculation chu an tih? Tun hma a Calculator nen NAV(Net Asset Value) atang ringawt a ka lo chhut ve thin kha chu tlem in a lo famkim lo deuh. Tuna kan chhut dan tur hi keini tan chuan thil thar ni mahse, Western Countries a bik in United States ah chuan kum 100 chuang an lo hmang tawh a, Japan ah pawh hei aia rei fe hi an lo hmang tawh bawk a ni.

Mi tamtakin Investment kan tih uarna ber leh hriat lar ber na ULIP leh Mutual Fund innghahna bul pui ber mai BSE Index “SENSEX” leh NSE Index S&P CNX NIFTY or NIFTY chet dan atang hian sawifiah dawn ta i la, hemi te pahnih ah hian SENSEX ah lo thlur bing ta mai ila, hriat thiam a awl sam nan leh kan hriat lar zawk a nih vang in.

12 May 2003 atanga thlir chuan Sensex chuan Bull market/UP Trend a tan a (a chho zawngin a kal tihna), Dt 10 Jan 2008 a san ber laiin Sensex in 21206.77 a han thleng phak, mahse hemi ni a market close na chu 20582.08 a ni thung, hemi hi kum 5 chhung teh meuh a ni! Hemi tuma Bull market a nihna chhan an puh ber chu FII (Foreign Institutional Investor) ho in India Stock market a an rawn invest vang ah an puh ber kha a nia, US $ Billion tel tak meuh meuh an rawn invest kha a nia! Ziaktu then khat phei chuan a hlawm a belh khawm in US$ 1 Trillion a tling an ti a ni! Hemi lai figure tak hi chu Statistician emaw Economist ho chhut turah dah ta mai i la.

Heti zat sum an rawn vawm luh chuan Foreign Investor ho chu an awm mai mai hauh lo, an ram lama Financial market a an hman uar em em Technical Analysis (Price Movement/Price Chart atanga Market lo zir chianna leh a awm dan tur lo rin lawk theihna) hmangin awm ze neiin India stock market hi an lo analyse reng emni aw a tih theih ang? Khawthlang lama a Price movement an analyze thin angin thiam ang tawk in Sensex chet dan hi i han thlir chhin ve dawn ta i la, chuta Technical Analysis a kan hmanrua turah chuan Western Technique leh Eastern Technique hmang kawp ta mai ila.

Price movement study/Technical Analysis a hman lar em em Eastern Technique ah chuan Japanese Candlestick hi hman nita sela.

Western Technique ah thung erawh chuan MACD indicator, Chart pattern, Elliot Wave or 123 method leh Channel hman ni leh ta mai sela, Long Term trend tak tak en tur a nih dawn avangin Pivot Points chu hmang rih loh ta mai ila. Heta Financial terms rawn hman ho hi www.investopedia.com ah khan hre chiang duh tan an ziak lang e.

12 May 2003 a tang a chart en vang vang khan Sensex chet dan khan awmzia a nei tlat! Kum 2003 hma thlir kha chuan awmzia nei miah lo chu a tih ngawt theih loh a, mahse kum 2003 hnu lam ah hian chhiar(Interpret) theih khawp in awmzia a nei a ni. Stock market crash lai te kha FII hoin an tum reng vanga (self fulfilling prophecies) an rawn awm tir a tih theih ang em? Thlir zel ta i la. Heta chart rawn hman tur te hi www.finance.yahoo.com, www.icharts.in leh maawma.comah khan a hmuh theih e.

Dt 12-May-2003 leh Dt 10 Jan 2008: Hemi inkar hi en chuan Strong UP trend (Bull Market) a ni, FII hoin an rawn invest a, market pawh mumal takin an analyze tih a hriat na chu Elliot wave leh Channel UP, Trend line te pawhin ngil takin a rin theih vek. A trend kal chhoh dan thlir khan Channel Up, Elliot wave, Exponential Moving Average, Alligator te leh indicator dang dang nen a in mil em em mai a, Fibonacci te pawh a hman theih vek a ni. A biling a balang in a tawng pawng chhoh lo, awmze neiin a chho a ni.

Click Pic to enlarge

Mutual Fund Investment ah engzat in nge a pun theih ang? Hetiang lama tuimi te tan he tah hian chhiar chhun zawm tur a awm e Click Here

Similar Posts:

Recent Posts:

52 Responses to “Sensex after 21000! Quo Vadis?”

Pages: « 1 [2] Show All

  1. 51
    groma Says:

    Pu Maawm, ka lawm e. Sixth pay kan hman hunah ka rawn hmu ngei ang che.

    Report this comment

  2. 52
    Sensex Prediction Comes True! | mi(sual).com Says:

    […] Kha maw! ka tih reng kha. “Sensex hi a huhova an en leh na tur point chu 21000 a ni mai thei” tiin Dt 3rd July 2010 a article “Sensex after 21000! Quo Vadis?” ah khan ka lo ziak ve mai mai a, hetah hian a la hmuh theih e Click here, hetah pawh hian a awm tho http://www.misual.com. […]

    Report this comment

Pages: « 1 [2] Show All

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.