K.S ( A sap tawng tak in Female Sex worker) lakah kan luangliam teh ang tun tum chu.

February 28th, 2010 12:50 pm by lunglohtui

@goldmember post belhna ni pah fawm in han luangliam leh phawt mai teh ang. Hmanni chu (han ti tan leh ila dik ber mai) K.S (female sex worker a sap tawng takin) kan tih te hi ka ti ti pui a lawm le.  Ka lo nghahna hmun an rawn thlen chuan ‘inzuar’ thin an nih rinna pakhat mah ka neilo (kan vawi khat inhmuhna a nih avangin), ka kawm a te kha pahnih an nia, an mahni chu nu fel renrawn tak mai, che fel thlap, tawngkam fel tak an ni.

Kan hming te kan han in hrilh tawn hnu chuan a tir a min han tih deuh kha an tawng pawh a zangkhai ta sawt a. Kan han inkawm tan a, an chhungkaw dinhmun te an han sawi a, pawmlai nei an nih thu min han hrilh chuan ka tim ta er er mai, ka zawt ta dawt a engvanga heting ang nun hmang chho ta nge an nih, an ni chuan an pasal te enkawl nan a nih thu leh, an natna avanga hnathawk theilo an nih thu min hrilh ta a, kawng dang awm ta lo chu kan in zawrh mai a ngai ta a ni an ti a ni.

Heng ka kawm te hian min hrilh chu mak ka ti khawp mai. Chhunah an ‘service’ thin a (an tawngkam kan hah lawk), mobile phone an neia an rawn contact thin (kan inkawm lai pawh hian call an dawng reng mai), a rawn phone tu te nen chuan Hotel ah emaw, inah emaw an hun chu an hmang thin tlangpui a, mak ka tih leh deuh chu kum upa lam kum 60-70 vel ho hian an dawr ve thin bawk, heng ang ho hi chu ‘kan in tih tir ngailo, kan hrawt sak thin’ (a ngial ngan lo chuan ka let thiam nganglo)an ti. Heng ka ngaithlak atanga ka rilru a lo lang ta te:

1. Kan khawtlangah hian dik tak a hna lak te, eirukna tel lo hnathawhna te. A tawi zawngin in tluk tlanna hi awm ta se heng chhungkaw harsat avang a loh theih loh a inzuar te hi an tlem phah deuh lo maw?

2. Mihring nihphunga bet tlat SEX (Inpawlna) hi a nih avangin kum upa deuh hlek an mahni dawr thin tu te hian hetia mitamtak kawp thin ho lo dawr ve aia chuan kawppui nghet deuh nei tha leh se , an kawppui te an boral tawh a nih phei chuan nupui nei leh mai se an tan pawh natna hlauhawm laka him na a nih piahlamah khawtlangah zahkai an ni zawk ang.(an thil tih an thup emaw an tih hian mi hian an lo hre fur thin si).

3. A tawp ber ah chuan Red Light area te hi awm ta se kan hlawkpui zawk phian lo maw tih hi, Doctor pakhat chuan Mizoram sawrkar (Congress sorkar)hi an policy ka duh tlat mai, sawrkar hnathawk pawh ni ila zu khap na dan han hlip se chuan ka tan anga, Red light area han siam ngat phei se chu an party ah ka in pe ang zu ti a, (amah hi zu in ngailo leh mipat/heichhiatna hmang khawlo ngai lo a ni).

Enge in ngaih ve dan?

Similar Posts:

Recent Posts:

114 Responses to “K.S ( A sap tawng tak in Female Sex worker) lakah kan luangliam teh ang tun tum chu.”

Pages: « 1 2 [3] Show All

  1. 101
    ZoRawks Says:

    Sex Sells!!! Sex chungchang sawi chuan comment pawh a tam chak khawp mai….

    Report this comment

  2. 102
    H.Vangchhia Says:

    ZoRawks, i rawn ti tam zual sawt hairehai :lol:

    Report this comment

  3. 103
    badboy Says:

    kan ti tam zual ve mai mai :lol:

    Report this comment

  4. 104
    ThaiBoy Says:

    #79 @jaspi; kalo ti chhin ange ange thil thar min hrilh avangin ka lawm e, zan ni tawh se aw….. :)
    Bawhkhup tir a kaihza tawmtir tur. Ka theihnghilh em lovang chu mawle…… :)

    Report this comment

  5. 105
    lunglohtui Says:

    Ka van mu rei em em, in la va khel nasa em ve e le.A lawmawm e, keini a kar kan thil post ve te min lo ngaihhlut sak a.

    Report this comment

  6. 106
    triplestar Says:

    He lai post chu thaiboy leh funny te ho chanpual a ni ringawt a lawm mawle :lol:

    Lt, I post chu a dangdai hle mai, ka hman loh laiin hetiang lam hi in lo sawi vak mai a ni maw, min lo va thlim nasa ve ;)

    Report this comment

  7. 107
    lunglohtui Says:

    tri-s, chuti em ni?ka zin tur lungleng kan iak ve mai a ni,i ngaihdan han thawhve ta che, hriat a chakawm a lawm.

    Report this comment

  8. 108
    hmingtea Says:

    Helam ah pawh ks chung chang an khel ve nasa mai ram hruaitu te pawh in.
    Trhenkhatin khap hmaks a KS te chu man hmak zel an duh lai in trhenkhat in a dawrtu zawk man a chawitir an duh thunga.
    Trhen in trha tak a mamawh leh mamawh chu free tak leh zalen tak a an indawr theinan permit pek .Doctor ten dawrtlak an nih leh nih loh certified zel se ti hial te pawh an awm bawk.

    Report this comment

  9. 109
    lunglohtui Says:

    @hmingte, i thu rawn sawi vang hi a nia PITA hi legalized se tha kan ti em tih zawh na ka siam, tumah lah chuan in rawn chu e kha vak mang si lo a.@shailendra lah khan ka rawn sawi ang ti si in a la leng nge mawni a ni pui hi rawn sawi reng reng tum lo mai,hehehe.

    Report this comment

  10. 110
    hmingtea Says:

    @HV i coment ka chhir thar leh thut mi(sual)zingah hian SE,CE.etc leh Officer antam a nia tih kha mawle nia an tam ang mahse site fan chang a road ration ken ching chu an nih ve ka ring lem lo.

    Kan naupan lai hian kan trhenawmpa JE zing zurui pawh khan an big boss IB a riak pawh kha CE sap chu maka nizan i che trha auh auh em a ti ngawt mai.
    Ahminga ko in I makpa pawh ka ni lo ka ban maitur che a nia a ti a i buhban min pek pawh kha hawn rawh a tia.
    Je lah chuan nganga min ban theih ka ni leu i mi lak poh ka ni lo ngang ai in kan Dept ah hian ka senior zawk a ti khauh mai mo le ha ha ha

    Report this comment

  11. 111
    zualbonez Says:

    Life…

    my head feels heavy and my feet runs cold
    a wondrous ache covers me from head to toe
    i feel pride in my hands but my head says no
    and the soaring bird comes crashing down

    Report this comment

  12. 112
    Bakvomtepu Says:

    Sumdawn na hmasa ber leh hlui ber KS kan tih hi Old Testament hun lai atanga lo awm toh ania mhse tun thlnga accepted leh pawm ala nilo leh hmuhsit ber ala ni e lunglohtui.

    In those days they had special dress so that the customer can recognized but today especialy in our esteem state due to many factors they (KS) remain in the category of hidden population and neglected.

    In economics term if there is demand, then there is supply. Ok then if we are going to eradicate which one shall we hit first, whether the demand or the supply? Lets say the supplier i.e KS…very easy but what will be the consequences.
    1. Female Child rape or any type of rape case will soar up?
    2. Spreading of HIV/AIDS is another important factors to be decided.
    3. School drop out
    4. Child labour
    and many more…

    Therefore my opinion is to bring all those population to the mainstream of the society and aware them in evry angle.

    Hurna tihbo hi khovela thil harsa ber ani e

    Report this comment

  13. 113
    lunglohtui Says:

    @bakvomtepu, i hming hi ka duh khawp mai,hehehe,i thu rawn sawi hi ka thlawp khawp mai. CHuvang a nia PITA hi kan legalized htiem ai lo maw ka tih deuh.Mahse ala awm zel bawk si, legalized ta ila brothel te tumahin kan inbula awm turin kan duh awm si lo.Hahthlak ve.

    Report this comment

  14. 114
    T_taichiata Says:

    tui mi kan va tam ve!

    Report this comment

Pages: « 1 2 [3] Show All