Phuahchawp damdawi & Zut dam thiam

December 4th, 2009 5:37 am by kawlhawk

Mihring ruh chuktuah in vuah dan , tha, ti-hrawl&thisen zam kalkual vel dan amik-amak pawh hre lo ‘ZUT DAM THIAM’ & ‘TAWNGTAI DAM THEI’ inti, tawngtai mai duhtawk lo a, damdawi eng eng emaw chawhpawlha mi chawh chiam thin ho te lakah hian fimkhur deuh chu tha lo maw? Doctor-te phei chuan an duh miah lo anti.

Damdawi lam thiam te finfiah hleih loh leh hmuh pawh kan la hmuh ngai loh, ramhnim leh thingzung lam chi kal nä, lung nä,pumpui lawng, a….nä zawng zawng tana tha an tih, mi berhchep ve te te (hmuhsit vang niloin)-in an rawn zawrh nazawngte hi kan leiin, a tui te hi kan in pawp zela kan huai hi ka ti thin. Hnimhnah damdawi tha, mithiam te proof thlap te hi chu a tha em em a, hriatchian loh te hi chu ei loh a him ber. Hman ni lawkah pawh Thuampui Veng?-ah hnimhnah damdawi thihpui an awm tak kha.

Champhai-a kan thianpa pawh an veng nu,zut dam thiamin a ring herh chu hnai la-a vunglùk khawpin a lo zut sak a, Aizawl-ah zai turin an rawn inphur thla ringawt a, an buai phah hrep a sin. Kan veng pa pawh a kawng herh kha zut dam thiam alo zut tir thin a, kum a vei meuh chuan anlo inzut chhe nual hman a, Doctor te pawhin tih ngaihna vak an hre tawh der lo. Civil Doctor ho chu kan natna kan sawi zawh hma hmain a ziak nghal mawlh mawlh a…an tih ang deuhin,zut dam thiam thenkhat te pawh hi a nä lai an khawih dek deka i ruh,i tha,i ti-hrawl,thisen zam hi a chu ti,kha ti anih hi…te hi anti thla ngawt zela, kei leh ka chhungte chuan kan ring vak lo.

Mak ka tih deuh pakhat chu ; a letlinga piang chhuak te hian mi zut dam theihna power hi an nei tak tak em? Hetiang ngaihdan nei hi hnam dang zingah an awm ve em? Lo nei tak tak ta se,engnge a chhan, a letlinga pian & mi zut dam theihna hian engnge in kungkaihna a neih, hria in awm mial em?

Similar Posts:

Recent Posts:

50 Responses to “Phuahchawp damdawi & Zut dam thiam”

  1. 1
    chawnghilh Says:

    Damdawi reng reng hi phuahchawp vekah ka lo dah ve ngawt asin! Compounder kan tihte pawh khan eng engemaw an rawt dip khawm thin a nih kha! Tunah chuan siamsa lei tur a tam tawh a ni mai a! :lol: Bak sa zuncheh tan, tih velte chu ka awih chuang lo! Mahse, kawlthei zik kawkhawh tan tih te chu ka awih leh lawi! Mawngmirh-ah saum hnawih tur, a nih loh vek pawhin ankasa chhum tui in tur … MUP ho khan Ramhmul Damdawi inziakna Bu hial a chhuah kha —MUP-ho zingah Doctor an awm ve tho va, engati nge an khap loh?

    Zut thiam hi an hmelah GRADE a awm lehzual! Chhe-kuh lutuk zut chu dam a har!

    Report this comment

  2. 2
    H.Vangchhia Says:

    Damdawi phuahchawp tih ah improvise 1st aid kan ti dawn em ni… meizial vap hi pem ah a thi reh nan ka hnawih fo. Dendrite hi hliam ah ka hnwih luar tawh, ahil ve mai. Tawi tlang etc vela Tinreng damdawi/ Zawng damdawi an tih tlang panga hnah chhah deuh2 awm khi, kawthalo, khawsik etc ah kan hmang zeuh2 tawh. Kang damdawi ah thil vawt apiang atha maiin ka hr bawk, Vawmbal leh Thakpui erawh in vawt leh tui a haw hle thung ( akang a ti punlun). Zu in hnu in khuai zuk a na zual, khuai zuk dam vat nan zu in a tha viau thung. Khuai zukna hi purun vara nawh in a vung/vual tur aveng. Kawlthei zik hi kawthalo damdawi tha tak a ni.

    kawlhawk, letling apiang te hi tinge mawni, an zaidam a, mi an dimdawi(h) thiam a, an khawih anuam an tih tlat pek chu. Ngaihbel nge chu ka hre lova, aletling a piang ka ni e. Ka zut thiam emaw sam sei lam sawi chi a ni tawh ang :D hairehai fiamthu.

    Report this comment

  3. 3
    Teatak2 Says:

    civil hospital a doctor ten kan natna kan sawi zawh hmain damdawi min chawh hman tihlai khi buaipui tham a ni ve tho lo’m ni?
    In zut hi a lo nuam m alom mawle! Dam duh vang ni lem lo poh hian kan inzut fo thrin.
    Letling a piang ten an zut dam thei tih hi chu rindan 1 a ni ve mai. Hnam tin zingah rindan kan sawi nasa ltk hi problem 1 chu a ni ve, mihring awm chhung chuan a reh mai don lo lehnghal. Vanramah poh hian a reh ka la ring chuang lo. Hai re hai ve mai2 phot teh ang.

    Report this comment

  4. 4
    lalhmeltha Says:

    Ram changkang lo zia mawle.

    Ram changkangah chuan mihring nunna hi an ngai hlu em em mai a,doctorte pawh hian damlo treatment an pek dawnin an natna chiang taka an hmuh hma loh chu nachhawkna pawh an pe tha ngam mang lo a nia, serious tak ,en reng2 pawh a thih mai hlauhawm te chu thuhran nise. Keini ram ,a bikin sorkar damdawi in doctor te hian natna en chiang mang lovin damdawi hmang in damlo te natna zawn chhuah an tum thin tih te ka hriat chuan damdawi pek sual vanga thi pawh an tam tawh viauin ka ring, a zia lo hle mai.

    Tin ,damdawi hriat chian loh thu ah phei chuan kan risk a sang ka ti, laboratory ah engkim experiment nen a test chhuah approve na awm bawk si lo kan han ring mai thin te hi a huaisen thlak ka ti hle bawk.

    Zut dam chung chang pawh hi mi ram changkang zawk leh fing zawk ah chuan massage tur ringawt pawh hian mihring taksa bung hrang2 te, thaa , ruh rel leh pian hmang te hi uluk tak in engkim training hi an neih tir hmasa ve thin a, Physical doctor bik pawh an awm nghe2 a ni. Chuvangin mihring nihphung hi uluk tak a kan chian a kan dimdawi thiam hi a tha hle mai a, puithuna thil kan la kalpui reng te pawh hi fimkhur thiam chu a hun ta viau a ni.

    Report this comment

  5. 5
    kawlhawk Says:

    damdawi ei hrim2 hi kn basangam ltk em?

    Report this comment

  6. 6
    changban Says:

    DAM Duh ve tak hnam chu kan lo ni ber mai..!

    Zut thiam in a alo zut thui(shexy) deuh te poh rin ai in antam ang anti… ;-)

    Report this comment

  7. 7
    Awzzman Says:

    Saikawt damdawi an tih kha chu ka oi ve aniang..a tui ka in ve khulh2 mai!

    A letlinga piang na zawng hi chuan zut dam theihna power an neih chu ka ring lo bik lo..mahse letling loa piang te nen a khaikhin chuan…zut dam thiam an lo tam zawk aniang nge. :-)

    Tin,Mipa zut dam thiam te phei hi chuan Nula an zut rai pop zel e an tiiiiiiiiiiiii

    Report this comment

  8. 8
    As_Khiangte Says:

    Zut dam thiamho leh ruh tliak vuah rem thiam te hi ngaihfin lo hram ila. Mizopa ruh khawih thiam tak tak te hi chu ngaihnep chi an ni miah lo… zut dam te chu kan thiam theuh ang chu, kan zut te leh min zuttu azir a ni mai lawm ni? :mrgreen:

    Report this comment

  9. 9
    badboy Says:

    kei pawn Nula kawngna tih vekl chu ka zut dam thiam nia.Professional Ka nih hi kan nula ho khan in lo hre dawn nia.hihihi

    Report this comment

  10. 10
    As_Khiangte Says:

    ka zut tawh hi chu an dam chawk :lol:

    Report this comment

  11. 11
    zuala12 Says:

    Kei hi inherh mai mai ka ching a,tumkhat pawh na deuh maiin ka kawng hi ka herh thut mai a,a nat dan chu sawi mai ngaihna awmlo hial a mawi a ni.Ka mangang chu Aizawl a Doctor ruh lam thiam ni a an sawi thin Dr.Thangchungnunga ka pan ta ngawt mai a.A kawt kai a ka nghah chhung ngawt pawhin hreawm khawpin a na hman tawh a,tichuan a ni chuan min en vel ta a,plastic niawm tak tuboh te hian min han chhu vel kauh kauh a,tichuan damdawi tul ang ang te min chawh hnu chuan ka haw ta a.In ka thlen hma chuan a nat em vangin ka causin pakhat dawrah hian kan nupa in kan peng zawk a,ani chuan ka nat dan an en chuan a dawr dawhkanah chuan bawk turin min ti a.Tichuan muang changin ka kawng chu an hmet vel a,ka kawng chu hmet reng chungin muangchanga tho talh talh turin min han ti a.Tichuan a sawi ang chuan ka ti a,ka din ngil meuh chuan khati khawpa ka kawng na kha a dam fel der mai.Mak ka ti hle a,a na lai tak a la sa deuh veng veng tih mai loh chu na reng reng a awm ta miah lo mai a,ani chuan in dim deuh tura min tih bak chu damdawi lam reng reng reng engmah min chawh zui miahlo,tichuan dam takin ka haw thei ta a.A lo dam tak si ah chuan Doctor damdawi min chawh kan lei ho pawh chu ka ei chhunzawm ta lem lova,ka ring lutuklo bawk nen.Khati khawpa na kha Doctor meuh kha chuan tihdam nghal na neih mai awm,Doctor ni miahlo khan min tidam ta daih si a,hei hi mak ka tih em vangin ka rawn share ve cheu a nih chu,a bikin a post tu kawlhawk lo hriat ve mai mai atan ni sela.

    Report this comment

  12. 12
    shailendra Says:

    zut chakawm deuh leh deuh lo te hi an awm ve a….. tunhma Nasalonala pawh khan grade hrang hrang chu a neih thin kha maw..!!! :D:D

    Report this comment

  13. 13
    hmingtea Says:

    Hei kei poh 10nov 09 khan ka in tina palh a ka kutphah dinglam kutzungpui leh chal inkar ah thisen a rawn pawk chhuahna a hliam a thirtlon vir 2 inkar ah ka kut a lut a ka ban rek pelin.Emg kan thlen chuan dr 5 vel in min hual natna ka neih leh nei damdawi ei lai ka nei leh nei loh min zawt a chumi hnuah treatment min pe chauh.
    ka chhuah atrang a ni 10 hnuah ka kut phah leh ban rek la vung leh chet zawng a na te chu phyciatheraphy an tihna hmun ah kar khat ah v 3 te ka kal a tah chuan kan case a zir in tuilum leh damdawi hmang in tui an tih chetah chhungah ka kut kha min exercise tir a a trhen ah chuan an zut a khawl hmang ten thil dup te min tham tir a tin handle hum in tih chet te chu miah chuan computer monitor ah khan games ang deuh hian thil mum te rem khawm tur chu handle hmang chuan kan rem khawm vel a heng a thawk ho hi mihring ruh leh tha tihrawl in vuahdan zir chhuak vek an ni zut dam thiam chu an ni hauhlo nangin ruh lam thiam enkawltu an ni thung

    Report this comment

  14. 14
    lalhmeltha Says:

    Zuala12, Kan ram doctor te ah khian physical doctor bik an awm ka la hre lo.Dr Thangchungnunga chu Physical doctor bik chu nise plastic tuboh chauh chu a hman ka ring lo.

    Tam tak chu ruh emaw kan tih te hi tihrawl leh thaaa hi a lo ni duh khawp mai a,chu vang tak chuan a nia Physical doctor an pawimawh na thin reng.

    Hetah USA ah thla hmasa khan ka kawng ka zai tir a,tun ah hian Physical doctor hnenah appointment min neih tir leh a,khan an khawih na zawng zawng hliam leh a thaa leh ruh hliam sawi zawi nan leh a pangngai a dam a,flexible deuh a ka kawng ka hman leh theih nan thlakhat hnuah Physical doctor hnen ah karhnih chhung ka kal dawn a ni.Min zai tu doctor khan a tih loh tur kha a ti lova, a ti tur thiamna nei hnenah thawn ka ni.

    Report this comment

  15. 15
    hmingtea Says:

    helam ah pawh chutiang chiah chuan min enkawl mek @lalhmeltrha tin damloh khawsik hritlang naran ah chuan nachhawkna chak lo ber mai akamol leh tuisik leh tuilam chi in tam min chawh trhin .zoram lam a damdawi kan khai trun2 na ang vel ah pawh chu bak chui min chawh lo

    Report this comment

  16. 16
    hmingtea Says:

    1997 khan vawikhat chu khawlailung a kan u pakhat motor accedent tuar ka hruai a pu deng nita in ka hria kan pan kha sunday a ni nghe2 a a inkhawm bang biakin kawt ah kan chang a biakin hnaih ber ah tah hian lut ang a ti a kan u i chu thutthleng sei ah a bawh tir a a ke leh kut a tlangval a pawh tir a kan u i ruh tliak a zang ruh ah chuan a ni chuan a kut phah 2in a nem vak mai a a ri deuhtrhawt e kan u i chuan a ti a a dam leh mai dawn hi a i a .chupa chuan sum lam engmah a la duh ngailo bawk .a ruh awm dan a sawi chu kan kalhma a xray kan tih a doctor in a awm dan a sawi nen khan a in ang chiah maw le khipa khi chu a thiam chiang khawp mai .amah vek chuan a hlimchawn in hria ulang chuan hiang hian ti ulang na a tuar vak lovin a trha leh tawh tur a nia a ti a a hnu deuh ah chuan kan u i chu a dam ve leh tawh

    Report this comment

  17. 17
    lalpeace Says:

    Pu Denga of Khawlailung hi chu mi pan a hlawh ve khawp a sin, an fak ve khawp mai, a tar tawh deuh na a, tunlai pawh hian an la pan ve reng awm e.

    Report this comment

  18. 18
    Pim Pom Says:

    Kan vengah hian ka Tlangval ve laiin, nula hmeltha zet mai a awm a, mi zut a thiam ania. Midang chuan mi a zut thin tih an hre tam lemlo a. A hming ch Z..r..te-i a nia. Ka inherh leh ulh vel hian ka pan thin a, a rei deuh hnu phei chuan na ka neih lemloh pawn min zut thin..hrethiams? Chuan mi zut thiam ah chuan a zut kha nuam ka ti ber mai.

    Report this comment

  19. 19
    mygurl Says:

    Ke ruh, Ban ruh, kut zungtang, kezungtang ulh emaw pelh emaw han hmet rem thei te hi chu Pathian malsawmna an dawng niin ka hria a, min an pan a nih chuan a tha hleah ka ngai a. Mahse, ka ten zawng tak a zut a in zut hi chu.
    Hmanah khan khuavang ti reh thei tih vel te pawh a lar viau kha maw le ? mi sawi dan chuan a sexy viau a ni awm e…

    Report this comment

  20. 20
    H.Vangchhia Says:

    Kawng herh hi Aizawl ah khan ka zut ve zeuh zeuh thin. Mahse, i chilin zut rawh an tih chuan “NAI” a ti tawp. Mi zut aiin mi zut nih anuam ka ti zawk, opposite sex lo chu ka duh bau lo thung. :P

    Report this comment

  21. 21
    zuala12 Says:

    Kan venga mi zut dam thin pawh amah chu nula senior zet mahni a khawsa a ni a.Mi a zut zawh veleh hian a balhla zu um hi a in tir thin a.Vawikhat pawh an thenawmpa a zut a,vawi 5 vel zut chuan a dam mai ang tiin an ti dun ta tlak tlak mai a,a tawpah chuan an thenawmpa chu kohhran dan chhung atangin an hnawt chhuak zaih,an inzut nasa mah mah a ni awm e.

    Report this comment

  22. 22
    H.Vangchhia Says:

    Happy ending emaw, angry ending hi a awm zeuh zeuh ni ngei tur a ni, law suit file an awm nawk zel mai hairehai :D

    Report this comment

  23. 23
    thluaii Says:

    CIVIL DOCTOR HO CHU KAN NATNA KAN SAWI ZAWH HMA IN AN ZIAK MAWLH2 ZEL…hetiang a mi sawi ka hre fo toh a,ka belh chak tlat.A hmasa in doctor te hian damlo an en hian hming,kum etc bakah chief complaint(in sawiselna) bakah damlo history leh physical findings(stethoscope emaw instrument hmang lo en mai a lang)an ziak thla thin a.Hei hi mi tam takin damdawi an chawh nghal emaw an ti thin.Hetiang an ziah hi doctor tan documentation pawimawh lutuk leh a hnu a en leh tu emaw tan emaw damlo profile pawimawh tak ani.Chuan,natna tam tak hi lo lanchhuah dan tlanglawn a awm,a bik in mizo ah chuan pumpui lawng etc te a tam a,an in sawisel dan tanga hriat mai hi a awm thei bawk.Chu chu kan hriat ah kan ron soi ve nih niah a nih chu!
    Chuan,he post hi ka thlawp khop mai!

    Report this comment

  24. 24
    melody Says:

    Pathian atanga zut dam theihna nei ni a insawi, thingtlang atangin an nupa in Aizawlah an rawn kal a, an nu chuan tel in mi a zut thin, an dam leh dam loh chu thu hran ni se. Zut man pek an duh lo a, mahse lawmman atan chuan ‘angai lo e’ ti chungin pawisa engzat pawh an la duh. An fate chu chhungkhatte lo enkawl turin an rawn kalsan tawp. An pa in engmah thawh a nei lo a, an nu a zui. Nikhatah In pahnih te kal in, an pa chuan thuthleng a mu chungin a lo nghak a ni ber. An thatchhiat vangah ka lo ngai ringawt a!!!

    Report this comment

  25. 25
    keimah Says:

    @melody, kei pawh i sawi zut dam thei nu leh an pa hi an thatchhiat vanga Pathian hming chhala vak mai mai an ang ka ti. A pasal phei hi chu a thatchhiat hmel tawp!

    Report this comment

  26. 26
    I.Hnamte Says:

    @kawlhawk kei pawh hetiang lam hi ka ring lo ve tawp. Mahse midangin dampui nan an lo hman chuan tha ni mai.

    Report this comment

  27. 27
    Makima Says:

    Ka hnathawhna khua a,Aizawl lam atanga lokal (chhaklam unau) inti doctor pakhat pawh dendrite ngawl a vei a,khawlaiah a hnim vut2 zel..!!

    Report this comment

  28. 28
    melody Says:

    @keimah, an nupa in kan ban ang!!! An khua pawh ka hria a, an fate enkawl tawh turin kan thawn haw dawn nia.

    Report this comment

  29. 29
    hmingtea Says:

    Mizoram doctor an thiam ber khawl tel lovin kan chanchin sawi zawh hma in min chawh zo hman i dam loh chuan kar khathnu ah lo kal leh rawh tawk der

    Report this comment

  30. 30
    keimah Says:

    @melody, ban daih rawh. :)

    Report this comment

  31. 31
    Godspeed Khawlhring Says:

    doctor in thil an ziah hian damdawi an chawh nghal tihna ani lo a, i natdan kimchang kha a record phot ani tlangpui, follow-up a a en leh hunah che khan kha2 a tangkai thin. i thatpui em? danglam a om m? hmanah khan enge i condition tih kha kum 10 chuang hnuah pawh a la hre theih dawn ani.

    khawl a en kher beisei chi hi chu…..an dam mawh tlangpui.
    doctor te hian damlo te investigations an tih tir hian engamh an chawi belh lo, a tul ah chuan an tih tir zel ka ring ve tlat.

    @hmingtea & lalpeace : Pu Dengkunga of khawlailung khi, ka hriat chian ania, khi lai vel in an tangkai pui khawp mai. zo pa, pa tlawmngai tak mai ania. a thatna em em chu a khawih theih awm leh awm loh a hrehrang khi ani. anatomy vel pawh a hre phian ania.

    Report this comment

  32. 32
    Godspeed Khawlhring Says:

    inzut dam ber kher hi chu, thil tih miah loh tur ani.
    zut a dam thei chi hi chu a pawi ltk lo ni tlangpui a, zut loh pawn a dam tho2. tui vawt/ice vel in dep ula, a dam hma zawk ang.
    zut vanga pawi thui thei a tam avangin zut dam tih vel hi chu lo ti ve suh u.
    inzut dawn rau2 chuan damtha pangngai chauh lo inzut rawh u..hehe

    Report this comment

  33. 33
    Alejendro Says:

    Ni e, Gspeed Khring sawi ang deuh khian in zut dawn rau rau chuan dam thra ver vawr ni ila, a hmunin zir bawk se… chutiang a nih loh chuan in zut mai mai loh tur.. :-D

    Report this comment

  34. 34
    wonderboy Says:

    natna cc leh dawmdawi cc nikhat lek pawh la zir lo hian an hre ber chawk.

    Report this comment

  35. 35
    H.Vangchhia Says:

    hmingte, Mizoram doctor hi an thiam ka ti tak tak asin, an tih that peih chuan (ti ngawt ila). America angah chuan an thiamna hi an exercise hlei theilo a nih ber hi maw. Khawl in a hrilh loh chuan engmah an hre ngam lo. Hei hi inkhin (law suit file) atam vang a ni maithei.

    Mizoram angah chuan khawl tha an nei lem lova, doctor in a ma experience atangin emaw a hriat angai tawh thin. Hetiang ah hian a ni an zir chhuah kha khawl thiamnaa innghat lovin, an mahni in an excercise angai tha thin a, an zir chhuah mai bakah an thiam belh tulh2 zualin ka ring tlat nia mawle. An rilru a hah ru thei viau tur ania mahse, lehlamah chuan an la easy mah mah thin em aw, ka ti fo. Tumah hian kan doctor te hi court ah kan khing ngai lo hi, an zelthel phah maithei bawk. Nunna, thil hlu ber involve a nih avangin, a tul chuan in khin bawrh bawrh mai tur, insiam thatna a nih theih phah ngei ang.

    Report this comment

  36. 36
    lalhmeltha Says:

    HV, i van tho hma ve a ?

    I sawi dik chiah. in khin hi kan hreh a, in khin hi hreh turah ka ngai lo,in siamthat nan chuan, kei pawh hian an in thlah dah deuh em aw ka ti thin a, a bik in sorkar hnuai a thawk te phei hi chu a ngaihna an awm lo pawh a ni mai thei, mipui tan a thawk an ni tih hi an in hre reng reng lo,hlawh lak nan chauh emaw an ti a,heng lai ram changkang leh fing zawk ah te chuan an dam lo ten hrehawm an tih an hlauh bakah an lungawi lovang tih hi an hlau hliah2 in,doctor leh thawk tute hian mipui te lakah that an chhuah zawk a nia, in ang lo tak chu an ni.Kan ram damdawi lam thiam leh a thawk dang h te tun a an work performance atang a teh in he lai ram ang ah te hian thawk se sue (khin) a mual 2 chu an awm ngei tawh in fire an ni deuh vek tawh ang.

    Report this comment

  37. 37
    H.Vangchhia Says:

    lalhmeltha, tho hma fia fia ti ila, ka la mulo zawk.

    Report this comment

  38. 38
    lalhmeltha Says:

    E nge i tih a ? in zawh chi a ni em aw !

    Report this comment

  39. 39
    wonderboy Says:

    Ele misual.com a vil! :-D

    Report this comment

  40. 40
    laltea12 Says:

    Ka han sawi ve lawk ang e.He post hi a tha ka ti, ka ngaihtuah mai mai thin a heng chauh pawh ni lo a hmingin sawi ta top ila chanmary a Pu Biakthanga te saw a kal apiang chu Malaria emaw Typhoid emaw an ni veka mai nia,chuti chung chuan an la pan nasa em em a doctor pawh ni lovin a damdawi te lah chu damlo zawng zawngah a in ang vek emaw tih tur ania.hetiang Quack practicioners kan tih ang hi an tam mai,Mizoramah hian kan mawl vang a ni bik love Vai ramah pawh ani ve tho ania, Quack hovin an enkawl hlum tep tep te hi an tam ve tho alawm.a bul berah chuan Pawisa sen hreh lutuk vangin heng ho hi an pan ani ber thin, doctor rawn man tlem te Rs.100 chawi hreh khan tam tak an chawi phah ta thin mai bakah an nunnain a tuar phah fo zawk.
    Tin, beidawn tawh vang ani tho bawk,doctor tam tak entir hnuah an beidawn chuan Zut dam thiam emaw tawngtai dam thei emaw(Pastor leh Kohhran Upa pan mai sela tha tur) an pan ta thin a.
    Tin, damlohna hi 95% hi history(Nat dan Chanchin) tha taka zawh chuan examination emaw investigation pawh ti lovin a hriat theih,doctor ten kan sawi tan chauh a an ziak nghal tih kha chu, an history an ziak ani tlangpui a, pawlawh zual pawh an lo awm mai thei e tih chu ka pha thei bik lo
    sawi tur a va tma ve ka sawi seng lo ani ber e

    Report this comment

  41. 41
    chepahakhata Says:

    Kut, ke, kawng tih nat palh hi ka ching a, letling zawng a piang hian min han hmet a, trum-2 vel an hmet/zut hi chuan ka dam pui ve zel nia.

    Ka ni hi a upat hnua zuitdam/hmehdam theihna Pathian pek a ni a, naupanlai aball ka pet ka ke ulh te hi trum-1 a zut hian a dam ve hmiah zel. Saron Veng, Aizawl a awm lai pawh khan Aizawl ho chuan an pan ve thin a, sumfai hi chu a la duh lo hrim hrim a, ei tur an pek hi chu a la ve thin.

    Physiology hi Chinese, Shan, Burmese ho te hian hmanlai atang tawh lehkhabu puitling takin an lo nei a, a zir chiangte hi chu thiam tak ani. Tunlai University a an zir hi degree la turin kum-4 an zir. Burmese team Vs Scotist team football kan khalhna-ah goal ka veng a ka kut zungtrang-3 ka tina a, Physiologist ka pan a, Kar-1 ni-1 ka pan thin a, thla-2 chuang ka pan a. An fimkhur khawp mai.

    Report this comment

  42. 42
    Godspeed Khawlhring Says:

    @above; physiotherapist anih zawk hmel ka ti…

    Report this comment

  43. 43
    Godspeed Khawlhring Says:

    kan ram hi inkhin hreh hnam kan ni a, doctor khin hian thatna leh thatlohna tam tak anei ngei ang a. a hmasa berah chuan doctor an fimkhur phah ang.

    amaherawh chu doctor ho fimkhur ltk hi hahthak thei tak tur ani, kan damlo hlek ang a, a ni thei zawng2 exclude nan investigation min han tih tir leh tak2 chuan keini ang ram rethei tan chuan hahthlak tak tur ani, doctor leh damlo te hi misual leh police te in veh ang a kan inveh mai chuan hremhmun pate a ni ngawt ang le.

    doctor te hi mihring an ni, thil tisual palh thei anni, mahse an fimkhur loh luat, thatchhiat vang hrim2 a nih chuan khin hmiah hi a pawi ka ti lo.

    mahse tunah rih chuan mizoram hi doctor-patient relationship thatna ber ram a ni in ka hria.

    Report this comment

  44. 44
    lalpeace Says:

    Mizorama kan doctor te hi a tam zawk chu an felin an thiam khawpin ka hria, an facility neih ngaihtuahin. Hetih lai hian doctor thenkhat, an patient te natna damdawi hmanga zawng te pawh an awmin a rinawm. Damdawi an chawh tawp a, a ngeihloh chuan a chi dangin an try leh a, an tifuh leh mial thin an ti :!:

    Report this comment

  45. 45
    Pim Pom Says:

    Kum 3 kal ta khan ka ngum hi ana a, ruh khawih thiam a an sawi ka zut tir a, a ruh a pelh a ni min ti a, tum 4 ka khawih tir hnu khan damlam aiin zual lam a pan zel a, kal pawh ka kal thei talo a, durtlang hospital ah kan kal a, Dr. sanghluna (drug vanga harsatna nei enkawltu) khan min en a. Drug hnuhma ang mai alawm tiin min zai a, hnai pava khat lai alo awm! Tumah inzut tir tawh suh minti. Zut dam thiam inti, mipawn antih pawh nise ka inzut tir tawh teuhlo. Nay..nay..nay ani tawp. Nula zut erawh ka duh tho a, dam leh dam ni bawk ila..huiz..

    Report this comment

  46. 46
    elcee Says:

    Post tha hle mai. @4 a lalhmeltha comment khi tha ka ti.

    Veng pakhat a pa pakhat mar dek thiam an tih pawh hi a lar khawp mai. Mahse a damlo en apiang hi “I kalah lungte a awm” a lo ti zel, mahse ring tlat tu a ngah tho. Kapa hi a hrisel lo thin viau a, Doctor te hian a natna chiah hi an hmu thei si lo va, (chaw chhum kawih) porridge hi kum engemaw zat a ei a, insawiselna neuh neuh a nei reng tho si a, chuan mardekthiama hnen a kal ve chu a tum ta. Kanu in “‘I kalah lung a awm’ a lo ti ve ngei ngei ang che” nui chung in a ti a, kapa pawh chuan fiamthu siam nan a hmang ve tho. Chuan kapa lo haw chuan a kalah lung a awm thu a rawn hawn ta tak tak a :-) Kan nui nasa, mahse kapa chuan “a ni tak tak thei mai thei” a ti leh tlat si; he Mardekthiama hi mi convince thiam tak a nih ngei ka ring:-)

    Report this comment

  47. 47
    bbney Says:

    Tawngtai dam thei (tak tak) hi chu ka hre ve nual mai.mahse zut dam thei an tih tam zawk hi chu ka ring lem lo.Ka thianpa pakhat pawhin a hnungzang nuam lo a zut tir ve a.Amah a lo inbual fai lem lo bawk nen an innuaikhawk nual a ni awm e..A fai phah ta phian a,a hnung na erawh a dam lem lo.

    Report this comment

  48. 48
    drake Says:

    sawi theih ka nei em le!!! Mizo-te ang chiah pawh hian ramdang-ah pawh…natna lam leh traditional treatment a tui deuh hi an tam mai!!
    a trul ber ah chuan…a zir chiang ho hi rawn nise…..footling presentation ho hian….Zut an thiamna bik tur erawh ziak ka la hmu lo hlau mai!! Him tak-a an piang thei erawh nu leh Naute tan a lawm awm!!

    Report this comment

  49. 49
    drake Says:

    @wonderboy No#34 hei hi a dik fu in ka ring!! internet hun lo ni bawk nen…an lo browsed/searched fuh ve thin ani awm e!!
    DOCTOR nih hi a awl ai lem lo khawp hian ka ring thin!! chutiang bawk in dam lo nih pawh a hreawm tho bawk ang!!

    Report this comment

  50. 50
    Zoe27 Says:

    Tawngtai damthei hriat ineih te chu ka va hre duh ve?

    Report this comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.