Some Questions You Might Want To Ask

September 29th, 2009 10:07 pm by Alejendro

1. How may I know that there is a God?
The Word became flesh and made his dwelling among us. We have seen his glory, the glory of the One and Only, who came from the Father, full of grace and truth. John testifies concerning him. He cries out, saying, “This was he of whom I said, ‘He who comes after me has surpassed me because he was before me.’” From the fullness of his grace we have all received one blessing after another. For the law was given through Moses; grace and truth came through Jesus Christ. No one has ever seen God, but God the One and Only, who is at the Father’s side, has made him known. John 1:14, 18 (Also see: John 14:9-4; John 20: 29-31; Romans 1:20; John 8:47)

2. How can I know that the Bible is true?
You diligently study the Scriptures because you think that by them you possess eternal life. These are the Scriptures that testify about me, yet you refuse to come to me to have life. John 5:39, 40 (Also see: 7:17; Acts 17:11, 12)

3. How can I understand the Bible?
However, as it is written: “No eye has seen, no ear has heard, no mind has conceived what God has prepared for those who love him” but God has revealed it to us by his Spirit. The Spirit searches all things, even the deep things of God. For who among men knows the thoughts of a man except the man’s spirit within him? In the same way no one knows the thoughts of God except the Spirit of God. We have not received the spirit of the world but the Spirit who is from God, that we may understand what God has freely given us. This is what we speak, not in words taught us by human wisdom but in words taught by the Spirit, expressing spiritual truths in spiritual words. The man without the Spirit does not accept the things that come from the Spirit of God, for they are foolishness to him, and he cannot understand them, because they are spiritually discerned. I Corinthians 2:9-14 (Also see: John 16:13; Luke 11:13)

4. If a man does the best he can, will he go to heaven?
Jesus answered, “I tell you the truth, no one can enter the kingdom of God unless he is born of water and the Spirit. Flesh gives birth to flesh, but the Spirit gives birth to spirit. Whoever believes in the Son has eternal life, but whoever rejects the Son will not see life, for God’s wrath remains on him. John 3:5, 6, 36 (Also see: Romans 3:19, 20; Galatians 3:10)

more at the source – http://alejendro.blogspot.com/2009/09/some-questions-you-might-want-to-ask.html

Similar Posts:

Recent Posts:

29 Responses to “Some Questions You Might Want To Ask”

  1. 1
    Thirkut Says:

    Re. # 2. It doesn’t explain the truth of the Bible. Of course the Bible is going to be self-promoting. The truth is that the Holy Bible has gone through so much changes that what you and I read is hardly at all like what it was in its inception.

    Report this comment

  2. 2
    v_vantawl Says:

    Ka buai hrep tawhna i rawn chhawpchhuak a. Heti hian ka ngaihtuah thinkhawvel pawn, galaxy pawn kan universe chhungah hian lei a dimension kan hman te hi a applicable ang em le? tih te. Universe hmawr tawpah hian lu va rawlh chhuak ta ila enge kan hmuh ang le tih te.
    Philosophy pakhat chuan thil engkim hi siamtu tel lo chuan a awm thei lo, Pathian hi a awm a nih chuan a siamtu dang Pathian a awm anga chutiang zelin.
    Ka hriatthiam dan tawkah chuan thilsiam CREATION leh kan awm chhan hi a ril em a, ka hriatchhuah ni chu mi a ka nih ni a ni ang. Ka hriatthiam bak a nih vangin Pathian pakhat hi chu a awm a ngai a ni, ni lo se heng zo zai (evolution a ni emaw Biblical a ni emaw) hi siamtu awm lovin an/kan awm ngawt lovang. Siamtu chu a awm a ngai SUPREME WALA.

    Report this comment

  3. 3
    deAnGeLiZeD Says:

    A rawn post-tu chu a zahawm viaun na’ngin, zawhna a rawn chhawp chhuahte a chhan dan khian ka rinna a tih ngheh ai mahin ka lu a ti hai zawk!

    Report this comment

  4. 4
    chawnghilh Says:

    Great! I like the answers but not in the exact questions as they are given here, I would rather have more appropriate questions for such amazing answers.

    Report this comment

  5. 5
    cowardboy Says:

    Good! If it has been published for all (seekers and with spirit ones), it would have been more powerful.

    Report this comment

  6. 6
    hahthlaki Says:

    Hman deuh mai khan Cosmic world chungchang hi practical in kan zir ve a science zirna behchhanin, he khawvel intranna Billions year a scientist ho ten khawvel awm tran anga an chhutchhuah dan leh a lo insiam dan min zirtir a….a tawp ah chuan ka rilru te te in HUAI taka ka lo ti a, achhan pawh scientist ten earth or world begins an tih pawh kha creation atanga lo awm tho anih hmel si a, achhan chu adang zawng pawh kha creation atangin ani an ti si a, chuan a begining na ta ber chu Pathian, Jehovah siam ngei ani tih ka rinna ti nghet tu leh rindik zia min rawn prove pui tu ah ka pawm ta thlap a, HUAI taka ka ti ta mai a ni….

    Report this comment

  7. 7
    chawnghilh Says:

    @hahthlaki : “Hmàn deuh mai khân” tia bul i rawn tran deuh hluai leh “Khawvel intranna billions of years” hun kâr tlà chu a va rei tham dâwn mep mep … leilung piantirha piang kha ni tawh la, hahthlàk tham tawh àwm vei … i tar kiuh keuh tawh àwm! :)

    Report this comment

  8. 8
    hahthlaki Says:

    @chawnghilh min va ti khawngaihthlak ve a, tar kiuh keuh te chu ila ti ang deuh deuh a, tak tak alawm,khawvel bul tranna min zirtir kha an hre Ril tawp..ka awih em em bik chiah chuang nang kei ve teh lul hian….3 billion years ago an han tih chu mawle..Bible a Atirin Pathianin lei leh van asiama tih nen khan chuan ain mil chiahlo a ni…nangpek i menrei theih hmel si…IST nen dar engzatin nge in in thlauh? OT Zuai!!!

    Report this comment

  9. 9
    chawnghilh Says:

    @hahthlaki : Genesis ka chhiar hian ‘vànte leh lei Elohim khàn A siam thu kan hmu a; a chhia ruak, thim, tuiin a chim pil, Thlarauvin tui chung a awp,” —khatih hun chhûng kha kum billion engzàt nge ni ang? tih ka ngaihtuah daih thung a.

    MAHSE, “Eng lo awm rawh se,” a tih atang phat kha chuan THIL CHHE TAWH, REI TAK AWM TAWH atang khân thilnung NUNNA a rawn siam tran taah ka ngai mai a. Khawvèl kha regenerate a nih leh atang chiah khân kum 7,000 a la tlin èm chu ka ring lo thung.

    Jews-ho chhùt ang chuan Anna Mundi 5770 (Leilung Dintirh atanga chhiarin kum 5,770) a ni vèl ve tùrah ka ngai mai. September 19, 2009 kha AM 5,770 intranna chiah a ni nghe nghe a.

    Tin, Bishop Ushers-a pawhin Bible History atanga ngun taka a chhùt kir keuh keuhvin —Adama leh Evi siam an nih hun lai kha BC 4001 angah a chhùt a; AD lam kum 2,009 lai nèna belh khawmin Ushers-a hisap ang chuan kum 4001 + 2009 = 6,010 vèl ni ber àwmin an lang thei e.

    Scientists-hoten kum billions fè an tih pawh hi ka awih tho, Pathianin eng (light) a siam hma, khawvèl a la chhiat hun chhûng zozai rei tùrzia-ah khân ka ngaihtuahna a pakai tel ve thei tho mai!

    Report this comment

  10. 10
    hahthlaki Says:

    @Dik chho leh thlup ta mai, i han soi kai thui deuh chuan, i han soi ang ho hi pawm nuam ka tih zawng tak ani e…ACHHIA LEH ARUAK hun lai kha eng ang billions pawh chu lo ni ta teh reng se Evi leh Adama thlahte tana buatsaih Van Kanan thleng tura kan khawvel zin kawng te uluk taka hman hram hram hi kan tih tur ani deuh ber mai lo ang maw kei ni ho hian kan ti a ni? Zin kawng hman uluk kan hrilhfiah dan erawh a in ang lo leh khawp ngei ang le….

    Report this comment

  11. 11
    chawnghilh Says:

    @hahthlaki : Hahthlàki kawm hi a hahdam phian e —Every individual’s Pilgrimage hi ringtu tin teah a inang lo thei vek a, Faith, Only ONE Way thuhmun sìah pawh hian zinkawng experience chu inang chi ziazâng a ni lo.

    Baptistu Johana lû tànsak a ni, a hnuah Petera chu a letlinga khenbeh a ni e, an ti. Paula lah —lung in tâng reng mai bawk. Thoma lah fair lo deuhvin hnung lam atanga vih hlum. Hmangaih Johana pawh Patmos thliarkâra a tàl hnuin Ephesi-ah a kìr leh a …

    Kristian Vanram Kawng Zawh ziaktu John Bunyan-a pawhin Part I a ziakah khân characters hrang hrang nei 100 lai a khung leng a —an experience chu danglam tak vek a ni angin an kawng zawh a thuhmun châng a awm, kal pèn châng an nei, kìr leh châng nèn, peih zui ta lo an awm, peih fe fe zawh dik lo nèn … kìkawi tak tak, chirhdùpa pil châng nèn, Zahna Kàwna Setana nèna inbei vek an ni hran chuang bawk lo. Zawhtu tam tak Bung 4-na hnu lama mite khàn KROSS an paltlang vek bawk hek lo, vànram kawngkâ thleng tawh —luh dâwn aruaia la kal bo leh hràm pawh an awm. Kristiana leh Rinawma kal dun reng pawh inkalsan hun a ngaih châng a awm. Mahse, thleng kha chu an awm hràm hlawm a nih kha!

    Report this comment

  12. 12
    Pangpartea Says:

    A chhanna chu Bible-ah a awm sa vek a lawm……Hebrai bung 11 ah khan….

    Tin,rinna hi thil beiseite awm ngeia hriatna,thil hmuh lohte hriatfiahna a ni.Chu miah chuan upahote khan fak an hlawh si a. Rinnain a ni khawvelte hi Pathian thua siam a ni tih kan hriat ni, chutichuan thil hmuh theihte hi thil lang theitea siam a ni lo.

    Nimahsela, rinna lovin ama lawmzawng mi nih rual a ni lo; Pathian hnena lo kal chuanin, ani chu a awm tih leh zawngtute hnena lawmman pek hmang a ni tih rin tur a ni.
    Nimahsela ka mi fel chu Rinnain a nung ang: A hnungtawlh erawh chuan, Ka rilruin amahah chuan lawmna reng a nei lo vang. Nimahsela, keini zawng boral tura hnungtawlh pawla mi kan ni lo va; nunna humhim tura rinna nei pawla mi kan ni zawk.

    “I rin chuan Pathian ropui zia i hmu ang ka ti lo che em ni?” Mihring finna a chhuichhuah lamin rinna kha Pathian hmuh theihna leh hriat chianna a ni. A ropuina hmu tur leh a awm ngei a ni tih hriatna leh Bible hi a dik a ni tih hriatna chu – rin ngamna a ni mai. I dawt ngam leh dawt rawh tih ang deuh a ni mai.

    I rin ngamloh leh nangma thu a ni e, i rin ngamloh chuan Pathian a awm tih i hre lovang a – a ropuina i hmu bawk hek lovang….thuruk in thup RING NGAM te chauh a hmuh chi a ni.

    Report this comment

  13. 13
    Pangpartea Says:

    A chhanna chu Bible-ah a awm sa vek a lawm……Hebrai bung 11 ah khan….
    Tin,rinna hi thil beiseite awm ngeia hriatna,thil hmuh lohte hriatfiahna a ni.Chu miah chuan upahote khan fak an hlawh si a. Rinnain a ni khawvelte hi Pathian thua siam a ni tih kan hriat ni, chutichuan thil hmuh theihte hi thil lang theitea siam a ni lo.
    Nimahsela, rinna lovin ama lawmzawng mi nih rual a ni lo; Pathian hnena lo kal chuanin, ani chu a awm tih leh zawngtute hnena lawmman pek hmang a ni tih rin tur a ni.
    Nimahsela ka mi fel chu Rinnain a nung ang: A hnungtawlh erawh chuan, Ka rilruin amahah chuan lawmna reng a nei lo vang. Nimahsela, keini zawng boral tura hnungtawlh pawla mi kan ni lo va; nunna humhim tura rinna nei pawla mi kan ni zawk.
    “I rin chuan Pathian ropui zia i hmu ang ka ti lo che em ni?” Thlarau lam thil a nih avangin, mihring finna a chhuichhuah chi a ni lo, rinna kha Pathian hmuh theihna leh hriat chianna a ni. A ropuina hmu tur leh a awm ngei a ni tih hriatna leh Bible hi a dik a ni tih hriatna chu – rin ngamna a ni mai.
    I dawt ngam leh dawt rawh tih ang deuh a ni. In tih luihna lam a nilo, thuruk inthup, a RING NGAMTU te chauh in a an hmuh leh hriat chian theih chi a ni. I ring ngam velo a – I finna a chhui chhuah phawt I tum a ‘security’ I dap a nih chuan Pathian ropuina te, A awm ngei a ni tihte, leh Bible dikzia te I hre ve phak ngai lovang.. kan security chu kan RINNA hi a ni.

    Report this comment

  14. 14
    zodikalz13 Says:

    zawhna kan zawt ve teh ang

    1. Pathian hi chu awm ngeiin khawvel mi tam zawk hian kan ringin ka hria. Mahse christian-te Pathian hi Pathian dik tak a ni tih engtin nge ka hriat theih ang?

    2. Christian hi sakhaw dik a nih bik zia leh Bible hi a dik bik zia Bible thu vek atanglo hian engtin nge ka proof theih ang?

    3. Vanram leh meidil hi a awm ring lovin pianthar(Isua rin) leh christian hi vanram kaina nilo ta se Christian kan ni peih ngut a ngem?

    Report this comment

  15. 15
    zodikalz13 Says:

    @Pangparte, sakhaw dang inzirtirna bu pawh hian an mahni sakhaw rindan theuh hi chu an dahsang bik ve tho asin…. ring dik/special bik chuan kan in dah theuh hi chu a ni si a le.

    Report this comment

  16. 16
    Irreplaceable Says:

    Mack’s Dad, layman term in a chhanna ho khi han hrilhfiah hlawm la, tlemin kan var ve deuh mahna, i thiam ka ring tlats! :)

    Report this comment

  17. 17
    Mack Daddy Says:

    @ Irre: i va chawl rei ve…. khawi lamah nge in Vac.. vel a??? Bible thu hi chu hrilhfiah vak a ngaih pawh ka hrelo, Bible pawn a tang a hrilhfiah tum ai chuan a mah Bible ah vek hian a hrilhfiahna chu a chiang zawk… chhiar hnem a ni mai…

    And the name is Mack Daddy, not Mack’s Dad :-P

    Report this comment

  18. 18
    keimah Says:

    @zodikalz13, Kristiante Pathian hi Pathian dik tak a nihzia te, Bible dikzia te hi hriat dan kawng khat chiah a awm. Chu chu nangmah mimal ngei khan Amah Pathian hi a taka i hmelhriat ve hunah i hre chiang mai ang..

    Report this comment

  19. 19
    Mack Daddy Says:

    Therefore we are always confident and know that as long as we are at home in the body we are away from the Lord. We live by faith, not by sight. We are confident, I say, and would prefer to be away from the body and at home with the Lord. II Corinthians 5:6-8

    Report this comment

  20. 20
    Irreplaceable Says:

    Smart answer, me will remember thy name hereafter Smack Daddy :)

    Report this comment

  21. 21
    zodikalz13 Says:

    @keimah, a nih leh sakhaw dang ho hian engtin nge an tih ve tak ang le??? AMAH Pathian hria a pawh leh neitu inti theuh kha an ni ve tho si a…

    mahni sakhua dah chungnun bik vanga inhuatna, indona leh thihna tam tak thelng tawh leh thleng mek reng te hi ngaihthah mai lo bawk ila

    Report this comment

  22. 22
    Mack Daddy Says:

    @ Irre: You enjoy irritatin’ me, huh? :-D

    And we must remember that Bible is the User Manual given to us by God. If we don’t read the Manual, how will we know how to function this body in a correct way?

    Report this comment

  23. 23
    Little_Big_Chris Says:

    @zodikalz13 : Sakhaw dik ber chu Christianity (Piangthar, Isua hnung zuitute chauh hi ani). Keini Isua krista ringtute hian, helna, buaina dang dang hi kan chawk chhuak ve ngai hleinem.. Sakhaw dang ho hian a sin Christiante hi min ti buai in min thah teuh teuh thin ni. Hindu kulmut tak in Biak in an hal, christian an that tih leh Christian hovin Hindu temple an hala, Hindu sakhua zui ho an that bawk tih hi compare la i hre mai ang.
    Kan Pathian biak hi a nunga, thil a ti thei a, sakhaw dang ho hian in min thika, ringthar tam tak kum tin, thla tin, ni tin, second tin in an awm avangin min hua anih hi. Muslim ho leh Hindu ho hian Christian engzah nge an suat tawh ngaihtuah ta che.. Chu vang chuan ka rin leh ka hriat hi ka dah chungnung lo thei lo ani….. Isua ropui ber rawhse…

    Report this comment

  24. 24
    keimah Says:

    my dear @zodikalz13, Sakhaw mi tih leh Pathian hria tih hi thil hrang daih a ni tih hi hre phawt ila: Pathian hre tak tak tute chuan nun thlamuanna leh hlimna thuruk an nei a, chu chu a nei ve loten sakhuana hmangin an zawng thin a, an hmu chuang si lo. Sakhaw dang betu hi ngun takin han zawt ila, Pathian hria niin inchhal mah se nun thlamuanna tak tak an neih lohzia chu i hre thei mai ang.
    Amaherawhchu Pathian an hriat vang ni lovin sakhuana zawnga thil an lak tlat avangin mahni sakhua tan avangin thih ngamin an inbei thin a ni zawk. Hindu leh Muslim atanga Lal Isua ringa lo piangthar tate hi chuan an sakhaw hlui lo dik lohzia hi an sawi chiang fu zel.

    I thusai hi i serious tak tak a nih chuan lehkhabu pakhat, “Death of a Guru” tih, Hindu kulmuk piangthar Rabi Maharaj ziak hi lo chhiar ve chhin teh…

    Report this comment

  25. 25
    bawlhhlawh Says:

    @ Little_Big_Chris, 100% true. I sawi dik lutuk.

    Report this comment

  26. 26
    Pangpartea Says:

    my dear @zodikalz13,

    Sakhaw dang lehkhabu chhiar chiar duh tur a ni hlei nem, i chhiar tam zawh poh leh i buai ting a ni mai. Lal Isuan “ka hnenah lo kal ula ka chawlh tir ang che u” a tih kha.

    Khawvela mihring piangchhuak tawh zawng zawngte zing Lal Isua bak, khawvel tan (misualte ai a) thi an awm lo va, mithi tawh zawng zawng, sakhaw hmu chhuaktu an ni emaw, sakhaw hruaitu ropui an ni emaw, Lal Isua bak tho leh an awmlo.

    Sakhaw dang zirtirna a tha lo kan ti lo, mahse Pathianin a ma hnen kan thlen leh theihnan kawngkhat chiah min pe, chu chu a Fapa Lal Isua hi a ni.

    Lunglei kal i tum anih chuan, silchar kawng a kal kha a diklo, a kawng tha zawk hle mahse,Lunglei a thlen hauh lovang che. Pathian hnen kan thlen leh theihnan sakhaw dang zirtirna kan chhiar vak vak a tul lo, Bible-in min hrilh hi awih mai a tha. Bibleah hian Lal Isua chanchin , khawvela alo kal chhan leh a hnathawh te, a chuang vek a, chu chanchin chu midang Hindu, Muslim, Buddhist Pathian nung leh KAWNG dik la hrelo te hrilh ve turin Chanchin Tha hril rawh U” a ti a, Lal Isua ringtu ten nun thar an lo neih ve mek lai a, sakhaw dang leh kha bu chhiar a, sakhaw dang leh Kristian thurin lo khai khin te chu a anglo deuh e…..

    Report this comment

  27. 27
    zodikalz13 Says:

    Lo chhiar ngei ka tum ang… ka hman oth rihlo tlat naktuk lamah titi zawm teh ang u

    Report this comment

  28. 28
    bawlhhlawh Says:

    Kei hi Kawng leh Thutak leh Nunna chu ka ni. Keimaha kal lo chu tumah Pa hnen an thleng ngai lo. – Lal Isua

    Report this comment

  29. 29
    mr.hyde Says:

    To all concerned, i think it’s safe to go a little bit out of course from our destination at times to obtain a wider perspective and fresh insight to things, be it of any human concern.
    Religion is one of the most disputed and controversial topics which we as humans have to come to terms with. Personally, I believe that everyone is on their pilgrimage to find eternal peace that the soul seeks for. The Hindus,Muslims jews etc have their own theories and frame work on which they lay down their rituals, holy wars (hre chiang lo)religious obligations, karmas to achieve that final goal. Though as devout Christians we do have the scriptures for reference to our spiritual needs, it might not be unbecoming of us to have a healthy curiosity in other religions to gain a new perspective and comparative understanding of other religions in context to ours.

    The problem is not external, but an internal one.
    With social, religious, educational and personal experiences (not to mention some genetic/hereditary influences) working on an individual to mould his mental set up and view of life or philosophy, many things could be interpreted and assimilated differently. And sometimes due to insufficient proof and lack of objectivity in matters of spirituality, salvation and right path to securing a place in the celestial abode -the detour to Silchar or any other place may just be the extra mile required to obtain the right directions leading to Lunglei. (he has to rely on what people tell him and how they read the road map)
    Of course, we may dogmatically assert that He is the Way to it and no one shall pass so and being a Christian it is the undeniable truth! But consider this. The act of accepting this and application of it in our lives is also subject to a great no of interpretations that could vary greatly from the denominational, communal, local and individual barriers we have built around us in order to gain exclusivity to the truth. IT’S ALL GREY!
    So it’s in no one’s capacity to question the veracity or propriety of a fellow member’s personal convictions to follow the mission that he has been divinely entrusted to. And these divine crusades ,mind you, (may He forgive me for this)do tend sometimes to stretch the boundaries of absurdity.
    The things we do in the name of religion and God are all based on our individual perception. It’s very hard to give concrete evidence to others affirming to the intimate knowledge or relationship we share with God since that too is based on our personal perceptions. And perceptions/emotions too, are merely our acquaintance to things/transient constructs on how they appear to be to one individual at a particular place, at a particular time; the reactions to these will differ too.
    YOU ARE IMPORTANT!
    ergo, the path taken may best be followed at one’s individual pace. The growth in understanding of the world, and oneself a and deep look into one’s soul and making the decisive pact with God shall come to pass in due time if one truly seeks: (if you don’t get stuck in Silchar!) go east or west the world is round so you’ll come round too.

    sorry for the verbiage. Writing and metaphysics aren’t my forte.

    Report this comment

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.