Archive for February, 2009

Pu Zira thusawi tawi te

Saturday, February 28th, 2009

Vawiin February ni 27, 2009 khan kan sawrkar hotuten Vana Pa Hall ah Group A officer te kawmna/fuihna hun an hmang a, thu tha tak tak an sawi. Ka farnu, ka nau a kal ve a Pu Zira thusawi mi hrilh chhawn leh chuan ka beng a ti hawng viau mai. Ti hian a sawi a ti – Kan khawchhak unau te rorelna dik lo do a bei te tan Mizoram hi kan hawng hle a, an duh a an sahimna atana an awm nan hian kan phal hle a ni a ti a.

(more…)

Israel TV ah Lal Isua leh a nu an nuihzat

Saturday, February 28th, 2009

He thu hi midang chhuah ah ka duh viau nang a mahse, tuman an theh luh lem loh avangin, keiman kan thehlut mai ang e.

Kar hmasa khan, Israel TV channel pakhat chuan kan Lal Isua Krista leh a nu Mari chu fiamthu ah thawh in an deusawh nasa mai a; hei hi duh lovin Kristian te chu hmun hrang hrang ah protest in officially a Kristian te hnen a ngaihdam dil turin hemi thil ti chhuak tu te hi an nawr a ni.

An deusawh na ah chuan, Mari pawh kha kum 15 a nihin, a sikul kalpui pakhat in a rai mai mai angah an sawi a. Lal Isua pawh kha naupang te a thih chhan chu, a thau lutuk a tuar lovah te sawiin an nuihsawh hle a ni. Hemi thu ah hian, Israeli Prime Minister Ehud Olmer chuan officially in ngaihdam a dil tawh nangin, tuar har ti khawvel hmun hrang hrang ah an tam hle ni a sawi a ni. Link hrang 2 pawh a awm a, a then ka han dah anga a dang chu mahni a in zawn ni mai se a tha awm e.

- aussienewsviews.blogspot.com
- presstv.ir
- news.bbc.co.uk

Eiin siam dan awlsam leh siam dan thenkhat

Saturday, February 28th, 2009

Purun var hi a kheh dan awlsam chu, chem lian ve deuhin chandam chungah a phek zawngin han vaw per deuh sawk ila, a kawr/pil hi awlsam takin a lak thei mai. Purun var khehsa hi or chansawm sa hi sahriak(tel) nen um chhungah dah la rei tak a dah thei a, eirawngbawl a piang kheh bua ngai loin hman mai theih.

Purun sen & ser kan hman ban hi thleng dar(flat) a bawk zawngin dah ila a chhe har deuh. Purun sen hi a zung leh a kuang lam hi tan bung ila, a laiah phelh phawk ila a kheh a awl bik.
(more…)

Help

Friday, February 27th, 2009

Vista support file recovery download na tur hria in awm em? Khawngaihin a link min lo pe thei eng em?

Vai ho thluak in..

Friday, February 27th, 2009

Hnamdang ho, abik takin vai ho bula i awm rei deuh chuan an mizia i hrechiang tulh tulh ang a, i ti theilo tawlh tawlh ang. Engang pohin an zingah intulhluh poh tum la, a tawpah chuan i hrang ran ani tih i inhre em2 tho ang. Hei hi thildang vang teh chiam pawh ani lo, pakhatna ah chuan tawng kan thiam loh luat hi ni phawt se, a dang ho zawng chu kan culture, traditions, etc hi a ni ang.

(more…)

Taksa-a current kal hi

Friday, February 27th, 2009

Kum 3 vel kal ta atang khan ka taksa-ah hian Current a kal a ni chek ang. Mi nen kan indeh te, thir lam chi ka deh te hian a tek chhuai thin a. A na duh phian leh nghal. Englai pawha chutianga awm chu ka ni chuang lova, a zual deuh lai hi a awm thin. Mi thenkhat pawh an lo ni ve tho tih ka hre tawh tho nain, thil mak tak a ni ve tlat! Tin, a tih reh dan pawh hriat a chakawm.

Heti lam thila ngaihdan nei leh thiam chungchuang deuhte kan lo awm mial em? Tin, ni ve thin dang kan awm em? Engvangnge tih te, engtinnge a reh theih ang tih lam te sawi ho teh ang u.

US President’s address to the Congress

Friday, February 27th, 2009

Nizan khan, Obama chuan congress hma ah thu pawimawh tak sawiin, a sawrkar in pawisa an hman dan tur lah an kal zel dantur tlangpui a sawi a ni.

Need help in decrypting a cipher

Thursday, February 26th, 2009

Can somebody help me decrypt this cipher? Below is the cipher text encrypted with an affine cipher (mod 26). If you can decrypt it can you also tell me how you did it because I will have to explain the process to my mentor. Last resort ah ka rawn post tawp. Due date is March 5th.

SQJRU UBEJN BAQJW BHEPS QBEFT PWJSQ RERTP EPRIA RCJSB NHDCH SBSDS BPEHB ENJJR NQAIR BESJK SNQRW RNSJW BHTRA AJYSP PEIVP EJNBA QJWSJ KSNQR WRNSJ WRHRW JHDIS SQJHR TJSPP IHSQR SHPIO JYSQJ XJVZP WYNBA QJWNP DIYCJ RAAIB JYSPS QJRUU BEJNB AQJWS QJPEI VYBUU JWJEN JBHSQ RSSQJ XJVHD CHSBS DSBPE ARSSJ WEBHE PSCRH JYPER XJVZP WY

Admin Note – He website hi han en chhin teh (i mentor chuan he website hi chu hman a phal lo maithei :) )

richkni.co.uk/php/crypta/affine.php.

Pavilion Chim! Naupang Thi

Thursday, February 26th, 2009

LAWNGTLAI:-  Lawngtlai Area High School sport neih a ni a. Tukin zing dar 11:00 AM khan Sport chu tan a ni a.  Heta tel ve, Dickson-a (kum 17), S/o Lalnghaka, Paithar High School a Class-IX zirlai chu Basketball court sira entute thutna siam hnungah chuan “Ni a sa em mai”  tiin hahchawlin a thu a.

(more…)

Hamara Rajdoot…!

Thursday, February 26th, 2009

(more…)